lördag 6 juli 2013

Dans till Casanovas

Det roligaste med denna danskväll var att jag hade exklusivt sällskap av E. Så sällsynt trevligt och som på den gamla goda tiden! :-) Senaste gångerna jag dansat till Casanovas har de varit riktigt bra så jag trodde kvällen skulle bli en av de bättre. Men ljudet var kasst och repertoaren motsvarade inte önskemålen.

Under eftermiddagen hade luften på Lundegård förändrats till högtryck och det var plötsligt otroligt hög luftfuktighet. Det gjorde att alla plötsligt var dyngsura tidigt på kvällen. Mot mina principer dansade jag gnuss med en okänd kille som var av min längd och i slutet av dansen hade jag (hans) svettårar rinnande nerför kinderna och in i ögonen. Det tog mig sen två låtar att rensa ögonen från salt så jag skulle kunna se igen.

Trots detta hade både E och jag en bra första halvlek, så pass bra att vi kunde gå ner till stugorna i paus utan att riskera att bli kvar där. I sista stund tog jag beslut om ett expressombyte och det var otroligt skönt med mindre kläder som dessutom var torra. 

En bit in i andra halvlek hände plötsligt det som inte ska hända. E blir uppbjuden när vi står tillsammans och intet ont anandes tackar hon såklart ja. Sen börjar en skräckresa på fyra låtar där hon inte vet hur och inte riktigt vågar ta sig loss då han både höll hårt och visade aggressiva tendenser. Sen var det hennes tur att kasta sig in i en trygg famn med orden "Rädda mig!!" Vilka idioter det finns! Tur ändå att det är så otroligt sällan man råkar ut för något men märkligt att det ska hända både mig och E dagarna efter varandra. :-(

Es danskväll var därmed mer eller mindre förstörd och hon vinkade hejdå innan sista dansen. Själv tänkte jag få njuta av en sista dans för andra kvällen i rad. Bra dans är alltid bra men euforin uteblev. Casanovas levererade shimla dåligt både på sista och extra och extra-sista och så tog kvällen slut.

Natten var ljum och skön men jag hade definitivt hoppas på en bättre danskväll med tanke på sällskapet på och utanför golvet. Bättring Casanovas!

3 kommentarer:

Långa Farbrorn sa...

Hahaha!!
Jag gillar den lite bitiga och humoristiska ton i din blogg som du ofta har när du beskriver dina danskvällar. Som tur är så var jag inte på Öland, så jag känner mig inte skyldig till "gondol" eller någon annan hitte-på-stil. Du måste visa mig dem nästa gång vi ses på någon bana.Tack för dina Ölandsbloggar förresten. Jag som inte är med i fb-klubben har inte sett en rad om detta evenemang någon annanstans. Danskram

Frida sa...

Kul att du fortfarande gillar det jag skriver. En del killar har förmågan att få min gärna att bearbeta text under den pågående dansen. Man kan lätt säga att det är ett tecken på att de på något sätt har misslyckats. ;-)

Kommer mer om övriga Ölandslivet när jag hinner. :-)

Frida sa...

Gärna = hjärna

Dårå.... Hahahaha