lördag 6 juli 2013

Avslutningsdans till Jannez

Enligt tradition står Jannez för musiken sista kvällen. Jag har ju alltid haft mina åsikter om Jannez men nu i och med att de bytt trummis och att då även leadsångaren bytts ut hade jag vissa förhoppningar om en bättre och jämnare repertoar denna kväll.

Tyvärr hade jag bara hälften rätt. Jämn var nog repan - jämnmogen! :-( Det började ganska bra med bugg  med bra drag men foxarna lät som en jämn smörja av gamla svensktoppsexor. Inte en enda av de mycket fina foxcovers som de tidigare haft på repertoaren. Efter ett tag gick även de lugna låtarna i stå när sväng och fart gick om intet. Danskvaliteten blev därefter. Jag och mina killar gjorde vårt bästa på att ändå ta till vara tiden som var kvar och med tanke på förutsättningarna hade vi förvånande nog ganska roligt.

Jag dansade till sista dansen och gjorde ingen större ansträngning för att få dansa den. Vissa stunder blir jag ganska less på att vara själv på dans. Man har inte den där självklara första och sista dansen. När alla sökt upp sina flickvänner/fruar/nya span/gamla ex eller vad de nu råkar föredra så blir sällan någon av någorlunda kaliber kvar. Med tanke på den tveksamma musikunderhållningen var det dock inget att hänga upp sig på. Jannez gjorde sin sämsta spelning som jag varit på och det som skulle vara själva finalen blev bara ett "Jaha?" 

Sen var dansveckan slut. Jag kan summera den kort här med att de bästa kvällarna var till Blender och Expanders. Mina enskilt bästa danser var till dessa band samt de få i starten till Voyage. Jag har dansat med en del nya med skiftande resultat och en hel del sällandansade. Men jag måste ödmjukt tacka C, P, M, och D som tillsammans stod för en betydande majoritet av mina danser denna vecka. <3 Ty jag föredrar kvalitet i kvantitet. Stora kramar till er och jag hoppas innerligt att ni är lika nöjda och inte känner att ni fick en överdos av undertecknad. ;-)

Vi ses alldeles säkert snart igen!
Foto: Sofia Macar

2 kommentarer:

Bigfoot sa...

Ja tänk så olika upplevelser man kan få med samma band bara dagarna efter varandra.
Jag hade en fantastisk kväll i Jacobs loge med samma Jannez.
Jag kan hålla med om att de inte har många renodlade mysfoxxar, men det är å andra sidan inte Jannez stil.
Jag förknippar mest Jannez med härliga,shuffliga och inspirerande buggupplevelser.
Definitivt inte känsliga mysfoxxar.
Tror inte Jannez riktigt kommer till sin rätt i en trång,svettig Ölandsloge. De behöver mer plats för movesen.

Frida sa...

Jag tycker Jannez till och från varit mycket bra på att leverera mysfox. Godbitar som bara för att nämna några:

Sleeping child
25 minutes
Shining rose
The actor
Hazard
Right here waiting
If you leave me now
I swear
Anna
Lonely days
Glory of love
...och inte minst...
Buy me a rose
och
Answer in the sky!

Om de skulle ta och spela alla dessa låtar för mig samma kväll varvat med fart och sväng lovar jag att skriva en mycket snäll blogg!!