lördag 13 juli 2013

Barbados i Hågelby och Voyage på Skansen

Jodå, två danskvällar har jag hunnit avverka senaste dagarna. På förhand två helt ok kvällar, Barbados, nja, men Hågelby - Yes! Voyage, Yes! men Skansen, nja. Resultatet blev två kvällar som inte är särskilt minnesvärda även fast det såklart fanns ögonblick som var godkända.

Barbados blev klart underkända. De har en mycket märklig repertoar, inte särskilt mogen, nejdå, men inte heller bra. Märklig är ordet. Däremot har de ett fint sound och är tajta så repertoaren är klar slöseri med musikalitet. Den var också slöseri med finfox då P och jag regerade på dansbanan. Vi var värda bättre. Kvällen hade blivit längre om några fler som kunde lyft musiken hade sökt sig dit.

Voyage är grymt bra och de kommer bara bli bättre. Skansens dansbana Galejan har jag inte besökt på flera år då publiken är så blandad och golvet varit så dåligt. Tyvärr hade inget hänt sedan sist. Det som lyfte kvällen var att L letat sig dit och vi delade både bra dans och erfarenheter under kvällen. En gammal kollega dök också upp och vi hann prata en stund och uppdatera lite. Kvällen blev i övrigt inte vad jag hade hoppats och när även fötterna började protestera återvände jag hemåt.  

Ibland får man vara nöjd att ha fått motionera lite i goda vänners lag och till livemusik.

Inga kommentarer: