lördag 30 juni 2012

Öland 2012 - rivstart!

I morse gav vi oss av i tolv grader och regn. Bilen var i princip packad så vi var ganska snabba iväg. Både Tove och Måns började var lite gnälliga första milen. "Åka bilen -Nej!" Men efter ett tag fann de sig till rätta och vi lyssnade på lite barnskivor.

Efter en dryg timme gjorde vi ett kort stopp och sen fick barnen festis och pannkakor. Det gick hem och barnen blev alldeles tysta när de satt och mumsade i baksätet. Sen blev de lite otåliga igen innan det blev lunch. Sista lilla biten var väldigt lång och på slutet ropgrät Måns "Jag bajdat!!" genom hela sista rondellen och vi lovade att byta blöja snaaart!

Men inte behövde han byta nån blöja inte. Det var bara ren utpressning för att stressa blöjsårsrädda föräldrar. Men lunch blev det och sen lite lek innan vi fortsatte vår resa. Barnen somnade gott enligt plan efter lunch och de vaknade strax före bron.

Klockan tre var vi framme och möttes av en enorm hetta! Vi började med glass redan vid incheckningen. Sen blev det till att ta på sommarkläder. Det kändes som att vi glömt att det kan vara sådär varmt på sommaren. :-)

Första danskvällen började ju sju denna gång. Jättetidigt om man kommit klockan tre. Vi roddade allt vårt pick och pack i en rasande fart. Åt kall mat till middag vilket även passade vädret utmärkt. Sen hann vi också svalka oss i poolen med barnen innan det var dags att styra i ordning för kvällsaktiviteterna.

Första dansen var ju så himla lång att vi delade upp den. Jag började och var uppe ca halv åtta när barnen stannat av med välling och allt kändes under kontroll. Sen skuttade jag upp i så lite kläder det gick. Jag höll ändå på att smälta första timmen på logen. Sen blev det bättre.

Jag hade två timmar på mig och hade turen att några ville dansa med mig. På det stora hela hög kvalitet och dansbart tills sista halvtimmen då det började bli lite trångt. Blev faktiskt uppbjuden av både bekanta och nån obekant. Avböjde en go och glad fylltratt också. Jag förhörde mig om hans intag och förklarade vänligt att jag var på en helt annan alkoholnivå. ;-)

Väl nere i stugan bytte jag av Daniel som nattat barnen med framgång. Sen riggade jag vår belysning, drack te och skrev det här. Nu ska även jag nattas tror jag. Jag har ju morgonjouren.

Inga kommentarer: