måndag 25 juni 2012

Midsommar och sånt

Midsommarhelgen passerade med fest och födelsedag bakom ett tunt förkylningsfilter. Host och snor. Omys. Vi hade i alla fall en riktigt trevlig fest med alla de vanliga ingredienserna och det är ju klart att det blir trevligt med så trevliga vänner! Det är faktiskt helt omöjligt att misslyckas. Alla verkade trivas, ung som gammal, vi hade ju ett åldersspann på 1 månad till sjuttio minus. :-)
Två midsommartjejer

En timme innan gästerna kom låg jag och vilade på soffan efter alla förberedelser, det är alltid mer än man tror, och sen gick jag upp, tog en alvedon och förklarade mig själv frisk. Faktum är att jag faktiskt kände mig pigg resten av dagen. I och med att vi var så många barn denna gång blev grillningen ännu mer splittrad än vanligt men det gjorde inte så mycket. Inte att mitt lag inte vann heller. I och med att vi startar tidigt blir det inte jättesent även fast festen varade i nio(!) timmar. :-)
Måns spelade fotboll mest

Lördagen sov vi bort medan regnet piskade utanför. Vi sov i omgångar och ibland samtidigt. Tove hade kommit i säng halv elva och Måns halv nio. Han vaknade ändå 05.40. Morgonen var min. Då blir det som det blir. På kvällen piggade vi på oss och såg lite fotboll och åt upp resten av rabarberpajen.

Söndag morgon fick jag sova. Sen kom familjen och sjöng och jag fick presenter på sängen. Mysigt. Familjen propsade på tårta eftersom det var födelsedag så de gick och handlade en sådan och bjöd mig på på eftermiddagsfikat. Bror anslöt till kvällens grillning.

I morse vaknade jag till regn på taket. Det är så mysigt så att jag inte vill gå ur sängen utan bara ligga där och lyssna, ta fram en god bok och mysa. Men det är en utopi förstås. Det ska jag göra när barnen flyttat. Nu fick jag istället lirka fast barn i bil i spöregn och sådär. Men jag fick ju ha mina fina röda stövlar i alla fall. :-)

Inga kommentarer: