tisdag 12 juni 2012

Avslutningsparty med bästa gänget

I lördags tog jag med familjen till Norrtälje. Kören skulle göra ett litet uppträdande i parken och ta emot ett stipendium. Eftersom vi bara skulle sjunga några stycken och det var utomhus tyckte jag det var lämpligt att barnen kunde få vara med och se mammas kör. Vädret var sådär men de hade i alla fall haft roligt i parken medan jag var med kören och repade lite.

Själv framträdandet var väldigt märkligt då vi var sist i programmet efter en ung popidol och massa småbarn stod och skulle ha autografer och få brydde sig om oss, men vi gjorde i alla fall det vi skulle på ett bra sätt och tog våra pengar och gick.

Sedan var det sommaravslutningsfest! Familjen pussades hejdå och jag åkte med en körkompis ut mot vattnet hem till en annan körmedlem som visade sig ha ett fantastiskt hus. Som gjort för fester av alla slag. Alla i kören hade fått olika matuppdrag och det dukades snart upp en fantastisk buffé. :-)
Buffé

Jag hade gjort snacks till fördrinken och kunde snabbt ställa fram dem och sedan bara mingla. Kören är en grupp människor från olika håll, med olika yrken, ålder och erfarenheter och ändå, eller just därför blir gruppen mer och mer sammansvetsad. Det finns en otrolig värme hos allihop och jag tror att alla känner sig helt bekväma och bara stortrivs.

Efter att dukningen och buffén var klar och det började spraka i öppna spisen så började vår middag. Mycket sång och skratt blir det runt bordet men även engagerade diskussioner i olika ämnen. Det klirrades i glas och sjöngs både fina och fula visor och det är spännande att höra roliga visor man inte visste fanns som någon plötsligt visar sig kunna sju verser på.

Under middagen höll vår maestro ett fint tal om hur vi som satt där tillsammans egentligen hamnade där och hur fantastiskt det är att det faktiskt blev så och fortfarande är så när allt lika bra "kunde gått åt h-e". Efter talet blev det lite prat om vår gemensamma kris och hur vi som är tillsammans nu kom ur den just tillsammans som en egen gemensam körsjäl. *Snyyyyyyyft*

Så småningom blev det ett uppbrott innan kaffet. Vi drog oss ner mot bryggan och umgicks en stund vid det spegelblanka vattnet. Kvällen var väldigt vacker om än något sval. Sedan blev det kaffe och efterrätt. Cheesecake överöst med jordgubbar. Smaskens! Festligheten fortsatte i samma anda i många timmar innan folk började droppa av.
American cheesecake i midsommarskrud

För mig kom plötsligt tröttheten som ett brev på posten och jag insåg att jag inte skulle vara kvar med eftertruppen. De senaste veckorna har varit så intensiva! Jag tackade för mig vid kvart i tolv och åkte hem i natten. Tacksam över att få vara en del av ett så härligt gäng.

Inga kommentarer: