tisdag 27 december 2011

Tomten är far till alla barnen

Jag hoppade visst över att rapportera om själva julfirandet. Kanske för att det var som det brukar ungefär. Julmat till frukost, lunch och middag och sådär. Tove var speedad nanting när det äntligen var dags att öppna baket och hennes energi kan lätt ta kol på alla andras. Vi andra försökte konversera och bli glada över våra presenter medan hon sprang runt och rev och slet i allas paket. En blick på innehållet och sen på nästa!
När vi kom till morfar var det snö. Tove och Daniel hann göra en snölykta som lyste så fint på kvällen. På julafton smälte all snön bort.

Tomten kom i år! Tomten var väl förpackad men Tove konstaterade ändå att den hade både "pappas näsa och pappas huvud". Inte så lättlurad liten dam. Men hon vill nog gärna ändå tro på Tomten och blev kanske ändå lite osäker när Daniel kom hem från "affären" med ett paket mjölk. Måns förstod nog inte så mycket av det där men hämtade i alla fall ett paket av Tomten. De flesta paketen hade ju Tomten lämnat på natten, nu kom han bara förbi med några han glömt.
Morgonpaket öppnas. Pysselbok till Tove och kritor till Måns.
Här "tittas" det på Kalle. Det gör vi för barnens skull.....men vad gör barnen?
Tomten kom förbi
Måns har öppnat paket
Tove är gärna med och hjälper till överallt
Morfar fick allt svårare att öppna paketen

Alla fick julklappar och alla verkade glada. Jag fick faktiskt fyra PT-tillfällen av min snälla sambo så nu har jag inga ursäkter att inte fortsätta på den inslagna linjen. Daniel hade köpt en radiostyrd bil till Måns. Så den lekte han med på kvällen. Daniel alltså. Daniel och bror passade sedan på att ägna sig åt julens andra bastu på kvällen medan morfar sjöng midnattsmässa. Jag ägnade mig att vaka över sovande barn och hus under tiden.
Morgonbus

På juldagen begav vi oss till brors hus i skogen. Det är bra att byta hus i skogen ibland så man inte hinner rota sig. Han bjöd på juldagsmiddag i form av plommonspäckad fläskkarré. Det var perfekt juldagsmat och väldigt gott. Måns tyckte äppelmoset var godast och ville ha en ny klick till varje tugga. Barnen tyckte det var jättekul att vara hos morbror igen och lekte tillsammans. Tove lärde Måns hur man klättrade över sänggaveln och sen gjorde han det trettio gånger på rad. Till slut somnade Måns precis före desserten och sen blev det storm ute och vi åkte hemåt.
En god jul!

Annandag jul var vi hemma igen. Dagen bestod av att leka med julklappar (barnen), pilla på vinden (Daniel) samt laga mat (jag). Bror och morfar kom till middag innan det var dags för alla utom morfar och barnen att åka och dansa. Sen var julen förbi. Den var extremt kort. Som en vanlig helg som sa svischsch.....

Inga kommentarer: