måndag 12 december 2011

Det lackar mot jul

12 dagar fram till julafton och i morgon är det Lucia. I år ska både Tove och Måns gå luciatåg på dagis så det blir ju intressant att se hur det ska gå. Tove har i alla fall lärt sig massa sånger som vi hört små exempel på.

Jag har inte alls fattat att det är jul och att man ska göra speciella saker då. Jag ser på facebook hur folk rapporterar om pepparkaksbak och annat julpyssel. "Varför gör de sånt redan i oktober?" undrar jag. Trots denna brist på engagemang har jag inhandlat lite julklappar. Det är väl ändå därför vi firar jul eller?

Veckan som gick hade jag min andra riktiga PT-träning. Denna gång fick jag göra bara nya saker och bland annat intervalla kettleball och dunka medicinboll på tid. Efter att ha gjort det femte och sista gången var jag så slut så återhämtningen tog en evighet. Jag vet inte om jag någonsin tagit ut mig så mycket förut. Det kanske var på tiden! Bättre ork ska det bli! Denna gång låg fokus på rygg, armar och bål. Hon avslutade med att stretcha ut och massera min nacke. Ändå kändes det som att jag bar en stor ryggsäck full med sten både torsdag och fredag.

I helgen hände det: Hålet för vindstrappan sågades upp och en hel värld av möjligheter öppnade sig. Möjligheter till jobb alltså. Nu finns det massor att göra vad gäller förberedelser för trappan och även golvet kan skruvas. Förut har vi ju varit beroende av vindsluckan och så länge den användes gick det ju inte att lägga golvet riktigt. Eftersom man nu ser upp till nocken så känns vindsloftet plötsligt lite mer verkligt. :-)

Jag börjar också längta till att få göra i ordning Måns rum. Han börjar kännas lite stor att ha i spjälsängen nu även fast han verkar sova gott i klädkammaren fortfarande. Det kommer kännas stort att få natta honom i en riktig säng. Men så länge vår säng står kvar i rummet så är det omöjligt att ens försöka börja greja där. Rummet är liksom helt fullt som det är nu. Men man får försöka planera och förbereda så gått det går tills det är dags.

Inga kommentarer: