fredag 23 december 2011

Jylpyssel II

Det är ju knappt jag tror på det själv men det verkar bli jul även i år! Två kvällars pyssel har nu gett resultat. Igår kläddes granen av ivriga små händer. Grenarna längst ner var snart nedtyngda av prydnader innan de i smyg spreds vidare över hela granen. Både Tove och Måns tyckte det var jätteroligt och vår gran står nu i hörnet och vittnar om högtid.
När väl våra små tomtar låg i sängen och vi försäkrat att vi inte ska glömma bort att det snart är tjugofyra och att det då är JULAFTON så somnades det och vi stod i köket resten av kvällen. Min andra sats vört bakades, köttullar trillades och julgodiset doppades i choklad. Samtidigt fixades de sista paketen, ströks kläder och skrevs lista. Jag avslutade med att göra fyra små gottepåsar till mina kollegor på kontoret.
Vört på jäsning
Godispåsar

I morse stod klockan på halv sex och sex anslöt jag till julfikat på kontoret. Vi är så många att det blir rejält trångt när alla samlas runt bordet. Vi fick en stor julklappspåse i var, massor av gott bröd och godis från "vår" bagare och så en julklapp som jag ska öppna på julafton. Trevligt!

Nu ska jag ta tag i den här arbetsdagen och sen bär det av mot julehuset i skogen.

Inga kommentarer: