måndag 19 december 2011

Lördagsgäster :-)

Den här helgen blev en riktigt bra en. Vi hade lite planer innan men det skulle bli något helt annat istället. För det första sov jag bort hela lördag förmiddag. Jag sov på riktigt till kvart över tio. Det händer i princip aldrig. Jag blev förvånad när jag slog upp ögonen och Tove kom instörtande och sa "Det är dags att pigga på sig nu mamma!" Sen var det lunch och halva dan var klar. Sedan fick jag ett infall att vi skulle ha spontanmiddag och våra tänkta gäster stod mitt i marmeladkoket men tackade ja och plötsligt fanns massor att göra.

Vi har äntligen skaffat en ny fläkt till uterummet så nu skulle vi använda det igen och där behövdes ett lyft. Bort med sommarskruden och in med nåt annat. Vi ska ju inte fira jul hemma i år så de gardinerna kändes fel. Men det bev ett par lila istället som gjorde sig mycket bra därute och jag pimpade sedan rummet i matchande ljuslyktor, duk och blockljus. Det blev jättefint och när jag några timmar senare tände alla ljusen blev det hur mysigt som helst.

Vi hade redan laddat med massa god mat men jag var tvungen att komplettera med dryck. Jag gav mig alltså ut på en liten cykeltur till centrum. Vädret måste vara det sämsta man kan tänka sig. Iskallt blask som kom på tvären. Burr! Inte kul på nåt sätt och jag stannade inte ute en sekund mer än nödvändigt. Sen blev det lite städa och fixa innan gästerna kom. Innan gästerna kom kom även grannens barn över så det var fullt ös.

Sen kom till slut E&M. Barnen lekte för fullt och hade först knappt tid att bry sig men snart satte de de ovetande "barnvakterna" i arbete med exempelvis bokläsning innan middagen. Stora tjejerna fick såklar bryt och började spela allan så man blev trött i huvudet. Grannbarnen gick så småningom hem och plötsligt kändes det lugnt med två barn. Det kanske är så man ska göra för att få känna lugnet? Ladda först med massa vilda barn så är inte två så stökigt. :-)

Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och kväll och uterummet kom återigen till sin rätt. Det är så mysigt att sitta därute med tända ljus och äta gott och prata strunt. Man tröttnar liksom aldrig på det. Tack för ultimat sällskap kära vänner!!

1 kommentar:

Elin sa...

Tack själva för en trevlig kväll! En middag som blir allra bäst helt spontant! :)