onsdag 14 december 2011

Lucia på dagis

Igår var det Luciafirande på dagis. Båda våra små troll var med i tåget. De har övat flitigt på sångstunderna och vi har fått lära oss lite nya sånger av Tove som är en hejare på att sjunga. Tove missade ju Luciatåget förra året för då blev hon sjuk precis. I år har hon verkligen sett fram emot det även fast hon inte riktigt vetat vad det är som ska hända. Men hon har informerat oss om att vi ska komma och stå på berget och titta och att vi ska fika efteråt.

Daniel och jag utrustade oss med lämpliga Luciaattiraljer och varsitt barn för utstyrsling. Jag fick på Måns den fem nummer för stora tomtedräkten och han blev så himla söt och go i den. Daniel fick tampas med Tove och Luciakronan. Bilder på henne finns fler i riktiga kameran.
När barnen var påklädda fick föräldrarna gå ut och vänta och vi ställde oss på berget. Jag hade till och med med något att sitta på ifall man skulle sitta men man skulle tydligen stå. Fröken kom ut och informerade om att man inte fick fotografera under själva sången men att man skulle få tid att fota efteråt. De hade satt upp ett rep så inte föräldrarna skulle gå för nära men lik förb. ställde sig många så nära man bara fick vilket gjorde att vi som stod på berget inte såg. Man undrar hur sjutton folk tänker. Om man vill stå nära får man väl sätta sig på huk eller så backar alla och så ser alla sina egna barn. Småbarnsföräldrar är måhända de största egoisterna?(Huvudsaken är att just jag ser mitt barn!)
Barnen var jätteduktiga och sjöng så fint. Tove såg vi som tur var i en lucka hela tiden. Måns såg vi inte alls men jag fick veta att grannen, som satt långt fram på huk och tröstade sin minsta, hade filmat honom och att han kunde alla rörelserna! Roligt!! På slutet gick jag ner och tog det här kortet. Tove står till vänster om trädet och Måns är på nedersta raden någonstans.

Efter tåget var avklarat träffades alla inne på avdelningarna för Luciafika med lussebullar och pepparkakor som barnen bakat. Måns fick följa med till Toves avdelning så att familjen var samlad. Han gillar verkligen att vara där och är inte ett dugg blyg. Han tycker det är spännande med alla leksaker där men nu var det ju fika på gång så han hoppade direkt upp på en stol vid bordet och väntade på serveringspersonalen (jag).
Här är två glada Luciabarn som fått lite fika i magen. När det var dags för mig att gå ville inte Måns sluta fika. Till slut fick jag slita honom från lussebullen och bära iväg honom till sin avdelning. Måns ville inte ta av sig tomtedräkten på hela dagen så när jag kom och hämtade honom var den fortfarande på. :-)

Inga kommentarer: