onsdag 28 september 2011

En spännande tid

Helgen var en lugn hemmahelg med stök och pyssel, i hus och på vind. Vi har nu äntligen en bil med dragkrog igen och ett släp lastades fullt med skivor till tak och väggar till vind och övervåning. Daniel och jag ägnade lördagskvällen åt att sätta easycover på gavlarna däruppe så de plötsligt känns hela. Lite färg bara så är i alla fall de klara. Och så fort skivorna börjar sättas upp över all isolering och el så kommer man ju mer än ana det färdiga resultatet! :-)

Jag ägnade två timmar efter lunch på söndagen åt att sova på soffan tillsammans med Polarn medan barnen sov uppe. Inte visste jag att jag var så trött. Sen fick jag istället tokenergi och skurade övervåningen i flera timmar. Välbehövligt! Det som är lite knasigt när man renoverar på ett ställe i huset är att man kommer på massor av nya idéer som man blir sugen på att förverkliga. En sak i taget...eller???

Helgen och veckan hittills har även till stor del ägnats åt spekulationer, funderingar och räkneövningar gällande något stort, spännande och viktigt. I och med hur situationen ser ut precis nu så känns det nästan som att det är oss det gäller men det är det ju bara på sätt och vis. Igår utmynnade spekulationen plötsligt i ett verkligt faktum. Nu ska bara det administrativa fixas och sen börjar en ny tid. Hurra!!!!! Min magkänsla jublar och den litar jag på. :-)

En annan ny tid närmar sig också med stormsteg. Daniels sista pappalediga dagar tickar ut och på måndag lämnas barn- och matansvaret till stor del över till mig. Jag hoppas det kommer kännas bra bara man får in rutinerna. Så det inte bara blir massa stress, bråk och trassel. Neeej, inte skulle det kunna bli så...inte med våra små söta och rara barn...!

Inga kommentarer: