fredag 23 september 2011

Måns och dagiset

Idag är det Måns femte dagisdag. Enligt dom rapporter jag fått har inskolningen gått jättebra. I måndags och tisdags var Daniel med hela tiden. På måndagen var de bara inomhus. Så brukar de göra första dagen så det nya barnet ska känna sig hemma på avdelningen. Måns var blyg i en minut men sen var det full fart med leksaker och kompisar. Granntjejen J tycke det var tryggt att Daniel kom och passade på att klänga lite.

På middagsvilan hade Måns lite svårt att slappna av och han somnade till slut i Daniels famn. Då la Daniel ner honom och låg och strök på honom tills de somnade båda två. Måns sov ungefär en timme. Klockan två var det dags att gå hem.

Tisdag. Nu var det dags att följa med ut på den lilla gården. Det har varit blött under veckan så det var full mundering på som gällde. När de var ute gick Toves dagisgrupp förbi och hon vinkade till lillebror som nu också går på dagis och kände sig nog stor. :-) Redan dag två somnade Måns ganska lugnt och snabbt på middagsvilan. Om han ätit bra de första två dagarna - gissa!?!
På väg ut med dagis för första gången

På onsdagen var Daniel med tills de kommit ut på gården. Då fick han gå hem. Måns märkte kanske inte riktigt att han gick. Måns var själv på dagis fram till ett. Han hade ätit bra med lunch och han hade somnat på två minuter på sin madrass. Vi har inte tagit med någon snuttis till dagis utan hoppades att det skulle gå bra utan precis som för Tove och det har det gjort. Skönt! När Daniel kom sken Måns upp och sa "PAPPA!"

I går var Daniel med en liten stund på morgonen. Sedan sa han hejdå till Måns och hade utvecklingssamtal för Tove på hennes avdelning. När det var klart skulle han hämta sina kläder som hängde på Måns avdelning och då fick Måns syn på honom och blev jätteledsen när han sa hejdå igen. Men det hade gått över ganska snabbt när Daniel försvunnit. Hela dagen hade sedan gått jättebra, med lek, mat och sömn. :-)

Idag är det alltså sista dagen för veckan och så vitt jag förstått ska Daniel lämna Måns "som vanligt" idag kl nio och sedan hämta klockan två. Daniel kommer vara hemma nästa vecka också, för så var det uppgjort, men nu verkar de inte riktigt veta varför. Så blir det i alla fall. Kanske barnen kommer få gå lite längre dagar då för att vänja sig. Vi får se vad de kommer överens om idag.

Tydligt är i alla fall att Måns inskolning på dagis gått precis som väntat och att vi nu plötsligt har två dagisbarn! :-)

Inga kommentarer: