måndag 19 september 2011

Måns blir dagisbarn

Idag börjar vår lilla kille på dagis! Måns och pappa Daniel ska ägna sig åt inskolning i tre dagar och det kommer gå bara fint. Måns är precis lika trygg som sin storasyster och kommer tycka det är roligt och spännande med alla leksaker och barn. Måns börjar på samma småbarnsavdelning som Tove gick på och det känns ju enkelt.

På samma avdelning går också granntjejen J som Måns känner så väl man nu kan känna varann i den åldern. De ska tydligen sitta bredvid varandra vid matbordet också har vi fått rapporterat. Även fast de är så små är det säkert en trygghet att känna ett annat barn i gruppen från början.

När de blir större följer de sina storasystrar till olika avdelningar och det passar nog bra då, så de inte ledsnar på varandra. Alla fyra barnen rör sig nu ganska obekymrat mellan de två hemmen som är vägg i vägg. Även de små har börjat förflytta sig utan att ens säga till. Plötsligt är Måns och hälsar på hos grannen. Det blir ju svårare när det lir kallt och inte dörrarna är öppna överallt.
Måns hos morfar i juli.

Inga kommentarer: