lördag 1 oktober 2011

Avslutningskväll på Göta Lejon

Veckan som gick var ju Daniels sista under den sammanhängande pappaledigheten. I går morse, den allra sista dagen, tassade jag iväg innan han och barnen hade vaknat. På bordet låg ett meddelande till den ovetande pappan.

Efter någon timme förstod jag att de vaknat och att han upptäckt mitt påhitt då det kom ett sms. Då hade han alltså läst att vi skulle tillbringa kvällen på Göte Lejon. Först under intag av en utvald trerättersmeny och för att sen se "Romeo & Julia - musikalen" från fjärde raden. Det verkade vara en glad sambo som hörde av sig när han lämnat Måns på dagis. Tove var hemma med lite feber för andra dagen. De övriga detaljerna, som barnvakt, resa etc klargjordes och sedan var det bara att se fram emot kvällen.

Jag gick hem lite tidigare från jobbet och vi klädde upp oss lite lagom för vår kväll på tu man hand. Bror kom innan vi skulle gå, glatt välkomnad av båda barnen, och vi begav oss mot tåget. Väl framme vid teatern var vi aningen tidiga så vi slank in på en bar bredvid teatern så länge. En sån där utomkroppslig känsla infann sig. Förflyttad från sin egen verklighet in i någon annans kropp. Någon som brukar besöka söder barer för en eftermiddagsdrink.

Snart var det ändå mat. Restaurangen ligger högst upp i Göta Lejon och visade sig ha riktigt bra mat. Kan rekommenderas innan ett framtida teaterbesök. Vi hade förbokad mat så det var bara att slå sig ner och bli serverad. Vi lärde oss att om man hade en ouppdrucken vinflaska kunde man ha sitt bord och återvända dit i pausen.

Vi hade grymma platser. Fjärde raden på parkett i närkontakt med skådespelarna. Föreställningen var inte jättebra - den var FRUKTANSVÄRT bra. Musiken, känslorna, scenografin, danskoreografin och utförandet av densamma. Den är bara synd och skam att storyn ska sluta så in i bängen sorgligt så det sista man får göra är att snyfta. Men innan dess var det en föreställning med väldigt mycket humor. Måns Zelmerlöw som vi båda uppskattar sen tidigare överraskade trots det med sin sångtalang. Otroligt bra i allt från känslig a cappella till fullt pådrag!

Vi var två nöjda som så småningom drog oss hemåt. Härligt med en helkväll på tu man hand. Så där som det var lite mer förut. Nu känns det som att det inte alls behöver dröja så länge tills nästa gång. :-)

2 kommentarer:

Ingemar "Bigfoot" sa...

Såååååå BRA Frida!!
Vad inspirerad man blir av att läsa om ditt "infall" att överraska gubben med en helkväll med god mat och fantastisk underhållning. Jag antar att "infallet" planerats i ganska lång tid för att funka.
Att du tänker på många saker framgår ju av din blogg men att du lyckas få det till "handling" också skiljer agnarna från guldkornen. Får definitivt gratulera din Gubbe att han fått tag i en "göra"-quinna!!
Inspirerande läsning Frida!!

Frida sa...

Roligt att man kan inspirera! Man får ju ta sig i kragen ibland. Framförallt om man börjar höra gnäll i sitt eget huvud om att "vi aldrig kommer ut" eller vad det nu kan vara. :-)