tisdag 4 maj 2010

Till Umeå med två barn

Vi åkte upp sent på onsdagen. Flygplatser är spännande för en Tove och hon springer gärna vind för våg om hon får. Det slutade med att hon smet in i gaten innan vi passerat legkontrollen. Hm. Bättring till nästa gång. Jag vill helst att hon ska lära sig vara stilla och nära i vissa lägen. Hålla handen å sådär. Måns första flygresa gick fint. Han var lite gnällig ibland men mest för att det var kväll känns det som.
Flyget landade vid halv tio på kvällen. Vi trodde Tove skulle sova på vägen upp men ack vad vi bedrog oss. Hon var klarvaken hela tiden och hann umgås lite med farmor och farfar innan hon kom i säng vid halv elva. Hon sov i ett eget rum på en madrass för första gången och det accepterade hon utan vidare. Hon sover ju i eget rum hemma också så det var kanske inte så konstigt. Måns fick ta över resesängen.
Vi hade inte planerat så jättemycket för våra dagar i Umeå. Mest att umgås och bara vara så alla skulle hinna lära känna Måns och busa med Tove så mycket som möjligt. På torsdagen var vi över till Emma och Maja och hälsade på. Maja är Toves och Måns kusin. Hon skulle ju fötts några veckor efter Måns men föddes istället några veckor före. Liten var hon och mådde inte alls så bra. Därför har jag inte tidigare skrivit något om Maja här på bloggen. Men nu har hela familjen äntligen fått komma hem från sjukhuset och vi fick chans att träffa den lilla goa tjejen. (Ett tidigare inlägg kanske nu har fått sin förklaring för er med gott minne.)
Syskonen (nehe?!!) och kusinerna


På fredagen hade vi bjudit in oss på lunch till Daniels släkt i Kassjö. Tove har längtat och längtat efter "Sam-el och Matilda" sen de sågs sist och det var såklart jättekul att ses igen. De stora barnen är så duktiga på att ta hand om Tove så man märker knappt att de är där. Alla verkar ha lika roligt. Och tänk, om något år kan ju Måns också vara med och leka! Vi planerade lite inför sommaren då vi förhoppningsvis ses igen. Samuel och Matilda är egentligen Daniels kusiner men de känns mer som Toves faktiskt. Det tycker nog hon också.

Koncentration


Resten av tiden höll vi oss hos farmor och farfar. Farfar var lite febersjuk i början men blev friskare på slutet så att Tove fick lite lektid. Nina var såklart också på plats så fort inte jobbet kallade. Vi åt som vanligt massor av god mat och spelade Settlers så mycket vi hann med. Ovanligt låg vinstfrekvens för mig denna gång. Någon liten promenad blev det också men vädret lockade inte till uteliv direkt.

Tove fick baka med farmorDen här leken heter "Upp -och-ner-unge!"


Det gör mycket att få några extra dagar och inte bara helgen. Det känns som vi hann umgås så att vi blev nöjda men vi har redan börjat planera för nya möten. Vi åkte hem söndag eftermiddag och resan hem gick fint. Måns sov hela vägen. Vi var ändå ganska slitna efter resan. En flygtripp på en timme är ju egentligen ingen match. Men med två barn är det en viss skillnad kan jag lova!

Måns är pigg på morgonen


Hemma hade gräset blivit grönt och björkarna slagit ut när vi kom. Härligt!

Inga kommentarer: