måndag 17 maj 2010

Stor och liten?

Igår var vi åter hemma för att pyssla vidare med vårt nya rum. Daniel ägnade sig åt att förvandla en av de "nya" garderoberna till schweizerost. I skåpet ska nämligen våra datorer stå och då behövs det luftning och fläktar och gud vet allt för att elektroniken ska må bra. Jag sorterade undertiden alla barnkläder som jag tryckt ner vartefter i några lådor. En del till släng, en del till återvinning och största delen till spara förstås. Måns kommer ju växa i kläderna vartefter Tove växer ur dem. Eller tvärtom snart kanske?
Måns har nu redan storlek 62. Tove hade 68 när hon började gå. Då var hon tio månader. Min excellenta planering som utgick från att barnen är födda samma tid på året (så alltså kommer det finnas perfekta kläder för årstiden att ärva) har fått sig en rejäl törn kan man säga. Man kan ju hoppas att Måns bara har en rivstart nu vad gäller växandet och att det sen lugnar sig lite. Tove växte ju knappt alls första året kändes det som men sen har det gått lite ryckvis. Nu har hon strl 86, kanske 92 till sommaren.
Lilla stora syster Tove

Nu känns det i alla fall väldigt bra att vi hållit oss till så könsneutrala kläder som möjligt till Tove. Det är ytterst få plagg som inte Måns kan ärva. (Nä, jag tänker inte sätta på Måns klänning!) De som inte går att återanvända är mest sånt vi fått. Några fina flickkläder som knappt är använda får Maja nu ärva istället.

Lillebror Måns

Inga kommentarer: