torsdag 11 mars 2010

Toves födelsedag, 2 år

Så här fin var Tove på sin födelsedag. Det är julklappskläder som äntligen börjar växas i. Här en något motvillig modell.

Tove är ju minst sagt svår att fota nu. Första bilden fick jag ta på nåder sen ville hon "titta nu!". Jag vet inte hur många såna här kort vi har på henne....?

Tove var ledig från dagis så hon, jag och morfar umgicks på förmiddagen och fikade med tårta och paket innan det var dags att vila. Tårtan var god i några skedar i alla fall men Tove har definitivt begripit vad paket är för något och kan öppna själv. Men hon var nog lite fundersam att det inte kom nån tomte den här gången.

En bok, ett förstoringsglas, ett förkläde att ha när man "baka kakor!" och en målarbok var resultatet av förmiddagens paketöppning. "Läsa den!" sa Tove så fort hon öppnat boken "Det var det fräckaste!" om den arga mullvaden.

Tove hjälper till att duka i väntan på sina middagsgäster. Middagen bestod av pasta med svampsås. Tove är väldigt förtjust i pasta och svampar så jag tänkte det var en bra kombination och hon åt massor!

Tove passar på att visa att hon lärt sig göra en min med fingrarna.

Middagsgästerna kom och Tove fick fler paket. En jättefin tunika (dedikerad Ölandsveckan) med byxor till hittade hon i paketet från Elin. "Töja!" sa Tove så fort hon kände att det var något mjukt i paketet.

Efter middagen var det dags för mer paketöppning, nu framför datorn. Farmor, farfar och fastrarna sjöng via webkameran och fick sen se på när Tove öppnade paketen som de skickat ner (glömde fota detta). Där var det massa leksaker och en liten söt T-shirt. Kaninen som hon fick av Emma och Nils bäddades ner senare på kvällen och fick också följa med till sängen sen.

Av Nina fick Tove play-doo-lera. Mamma och pappa vägrade öppna burkarna där på kvällen men de gick ju att stapla på varandra så länge. Tove verkade väldigt nöjd med all uppvaktning på sin födelsedag och somnade gott medan vi andra kalasade på tårtan igen tills den tog slut. :-)

Inga kommentarer: