onsdag 3 mars 2010

Badrock och massa nya ord

Ikväll fick Tove bada. Tove älskar att bada. Hon har fem baddjur som hon leker med plus en liten vattenkanna som också är rolig. Hon sitter ner eller ligger ner i det grunda vattnet. Stå får man inte för då kan man halka som bekant.

Tove ställde alla baddjuren på ena badkarshörnet och sa "pompisar" och så pekade hon på ett djur i taget och sa "den e pompis, den e pompis, den e pompis". Vattenkannan fick också stå bredvid och vara "pompis". Jag begrep efter en stund att de var kompisar. Jag frågade Tove om hon hade några kompisar? "Mm" Vad heter dina kompisar då? "Nea" och "Mämi" blev svaret efter lite betänktetid. Det är de två i dagisgruppen som vi vet att hon leker mest med.

Igår fick jag lov att ta av henne även bodyn vid blöjbytet. "Tuje Nakentiiis!" sa hon då. Det fullkomligt sprutar ut nya ord från henne och man borde ha en filmkamera redo jämt känns det som. Det har vi inte nu. Både kamera och filkamera är nerpackade i den berömda väskan.

Efter badet var det vällingdags och vi provade morgonrocken hon fick i julklapp. Hon var skeptisk först "Tuje ha den på inte!" men när jag sa att hon fått den av farmor och farfar i julklapp blev det mer intressant. "Mammor, faffa, ul-kapp!" Sen satt vi och myste i soffan med vällingen och en bok.

Jag passade på att smörja in hennes kinder med salva eftersom de är så torra. Sen ville Tove ha tuben och lekte en lång stund att hon smörjde in mig också. Locket var på som tur var. Men jag fick salva på "tinderna", "i 'året", "örona", "munne'", "näsan", "ögona" och slutligen även på "'akan" och "'alsen".
Fotat med mobilen eftersom kameran som sagt är nerpackad

Inga kommentarer: