söndag 7 mars 2010

Äntligen lite sol :-)

Redan söndagkväll. En helg är ju tyvärr inte längre än två dagar och mer än så här hinns inte med. I lördag fick Daniel sovmorgon för en gångs skull och när han vaknat tog vi en liten tågutflykt till Täby för presentshopping åt Tove samt lunch. Tove tycker det är kul med tåg och köpcentrum men är nu blixtsnabb så det gäller att hänga med om man "släpper henne lös".

Hon somnade sista 100 meterna innan vi kom hem och vi försökte söva om henne i sängen sen. Det gick sådär, men hon var i alla fall nöjd med att vara i sängen och efter att hon suttit och pratat och läst för sig själv både länge och väl hörde vi att hon var upp en sväng. Men sen blev det tyst. Hon hade tydligen varit upp och stängt dörren till sitt rum och sen lagt sig till ro med nallen. Sötnosen.

Solen sken äntligen från klarblå himmel och vi kunde tillbringa större delen av eftermiddagen i uterummet som värmts av solen. Äntligen! Daniel tyckte det var som att komma hem. Morfar kom och lekte med Tove hela kvällen innan hon slocknade helt slutkörd. Vi tittade sen på Andra-chansen-spektaklet där fel bidrag gick vidare enligt mig. Men Måns är ju alltid lika söt.

Idag har jag bakat kaka och bröd och Daniel har målat klart dörrkarmarna uppe. När solen sken en stund var vi till lekparken med Tove som roade sig med rutchkanan en långstund medan jag kunde njuta av solen. Sen gick vi hem och fick fikasällskap av "EliTias" som Tove väntat på flera dagar. "Eli, Tias mommer 'it 'elgen!" :-) Nu har Daniel klippt Tove. Det var välbehövligt och jag tror det blev riktigt bra.

Det var ungefär det. I morgon är det måndag igen. En vecka kvar enligt ursprunglig plan.

Inga kommentarer: