fredag 31 oktober 2008

Rensa och bli ren

Vaknade i morse på ett farligt humör. Med en känsla av att vilja plocka fram en svart sopsäck och gå från rum till rum och slänga ner allt som jag inte anser ha ett rättfärdigande att finnas kvar i detta hus. (Nu kommer Daniel börja skruva på sig i sin arbetsstol..)

Jag vet inte varifrån jag fått det här anti-pryl behovet. Nedärvt är det i vilket fall inte. Pappa älskar böcker och gamla prylar och brorsan älskar nya dyra funktionella prylar. Och så ja då.

I vårt hem finns två bokhyllor och fler ska det inte bli. Eftersom de sedan länge är fulla så gäller nu en-in-en-ut-metoden. Precis som på krogen. Jag gillar att läsa böcker men inte att samla på dem. Det finns ju bibliotek och dit tar det sju minuter att gå. Gratis är det också.

Det enda undantaget som jag kommer på är musik. Jag samlar gärna på CD-skivor. Nu är det ju bara mp3 som gäller men det lyssnar jag inte så ofta på, nästan bara på jobbet. Jag gillar att ha riktiga skivor att stoppa i växlaren och poppa. Tyvärr har jag helt slutat köpa skivor och därför blir det sällan att jag lyssnar på ny musik. Utom på radio förstås.

Att rensa är renande för själen tycker jag. Jag ser hellre till att allt jag äger har en anledning än att bygga ny förvaring när prylarna blir för många. Det verkar dumt att bara ha massa grejer liggandes i skåp och lådor. Och i ett hus finns det plats för alldeles för många skåp och lådor så man får passa sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men!!!!....det kan ju va bra att ha nån gång ;). Puss.