torsdag 23 oktober 2008

Hur intim är en foxtrot?

Denna tråd har funnits nu en liten tid på Dansmaffian och jag har förstås läst den med stort intresse. Grundfrågan är denna:
Om ni tar med er partner till dans så vill kanske inte ni att han/hon ska gå runt och hångla upp varje tjej/kille på stället. Men dansa fox går bra, för det är bara dans. Men är det verkligen bara dans när vissa inte kan göra det med vem som helst oavsett kön?

Var på intimitetsskalan placerar ni foxen (kram-puss-kyss-hångel...) och var går gränsen för otrohet för er?

Klart en intressant fråga och tråden började med fina kloka inlägg. Sen spårade den självklart ur lite när någon menar att "Tror dock att de flesta förnekar det uppenbara. Varför? Det uppenbara är för mig att intim fox är sexuellt betingat! Punkt!" Suck.

Jag blir så trött på det där dans=sex-snacket! Dels känns det som att befästa gamla fördomar av typen "dans är ett lodrätt uttryck..." och dels så får jag kalla kårar av såna påståenden. Men det är ju fint att de som ser dans som sex skriver ut det för då kan jag ju undvika dem sen... Jag är nämligen inte så sugen att vara ett föremål för någons sexuella handling utan att veta om det.

Trots att jag gärna dansar fox nära och mysigt, så har jag väldigt svårt för alla sexrelaterade begrepp som florerar på DM i samband med fox. Förmodligen för att jag inte alls relaterar dans med sex.
Dans för mig är passion och jag kan till och med sträcka mig till erotik. Det är nämligen en jäkla skillnad på erotik och sex. Erotik står för "de sinnliga, sensuella aspekterna av kärlekslivet" och där kan jag definitivt se en koppling till dans och den laddning som kan uppstå i en SÅN fox, medan sex handlar om det rent fysiska, ja, fortplantningen å de där... (Visserligen finns det en del dansbebisar därute men jag tror ingen av dem blivit till på dansgolvet faktiskt...) ;)

Men många hade mycket vettigt att säga om intimiteten i foxen som tur är och därför klipper jag in de bästa citaten här. :)


"De flesta som vart med om en riktigt bra fox kan nog skriva under på att den känslan man kan uppleva kan vara skämmande lik känslan av att vara nykär. Men skulle det betyda att man vart otrogen då bara för att man haft såna känslor, nej självklart inte.

Det är lite samma sak som folk som försöker påstå att bara för att man har en partner så kan man inte tycka att någon annan person är snygg eller attraktiv! Självklart finns det andra snygga människor även om man har en partner och självklart kan man attraheras av någon annan, men otrogen är man inte förrän man låter dessa känslor på något sätt få utlopp så att det sårar ens partner."
~Mathias

"Det finns kramar och det finns kramar, liksom det finns foxar och det finns foxar. Det finns artiga kramar mest "bara för att", och det finns "jag tycker om dig"-kramar, och det finns kramar som får hjärtat att smälta och magen att pirra... Och det finns foxar jag dansar bara för att jag blir uppbjuden, foxar jag tycker är trevliga och roliga, och foxar som lämnar mig knäsvag och helt förförd."
~Sparrow

"Foxxen är ju en fantastisk dans, på det sättet att den faktiskt ändå kan täcka in hela skalan från teknisk dans med vem som helst till rent förspel, och detta utan en millimeters variation i position och främst med kemi och känslor."
~teacot

"Jag kan dansa hundratals foxar utan att känna minsta lilla sensuella känsla (kan dock vara supermysigt). Men med vissa lite mer speciella tjejer... oj, då kan foxen plötligt bli intim! Man överskrider en tröskel från kompiskram till sensuell kontakt."
~nalle

Inga kommentarer: