fredag 17 augusti 2012

"Tja-la-la-la" med Sannex i Hågelby

Jodå, verkar dumt att inte åka en sista(??) gång i sommar när det till och med var gratisgången på mitt klippkort kan jag tycka. Och samåkning skulle det bli eftersom jag och J äntligen skulle lyckas få till det. Men J hade plötsligt gäster stående på trappan och jag skulle få åka själv. I sista stund ringer B och är danssugen och vi slog istället ihop våra vägar och kvällen blev i ett slag dubbelt så trevlig. :-)

Kvällen blev oväntat varm. Sannex spelade däremot som väntat på tok för många låtar av typen "Tja-la-la-la". Och just som man trodde det var illa nog spelar de låtar som innehåller fraser av typen "Vem ska få dina kyssar ikväll?" och "Husvagnssemester är på gång!" Prosit!

M-e-n - däremellan spelas plötsligt fox-godingar som "Fields of gold" (Sting), "Buy me a rose" (Kenny Rogers), "Nobody knows" (Darin goes fox) och "You learn" (Takida! Gryyym!) Jag insåg under kvällen att Sannex helt enkelt är rejält schizo eftersom de både i repertoar och uttryck är två helt olika band.


Man kan utan att ljuga säga att danskvaliteten varierande med Sannex musik. Mycket svårt att vara seriös varken i fox eller bugg till "Tja-la-la-la" och det krävdes stor tur för att pricka in kvalitetsdans med kvalitetsmusik. Hur som helst blev det ett helt ok resultat om man ska se till snittet och jag kan också räkna in två nya förare, en manlig och en kvinnlig, båda med goda resultat för att vara första gången vi dansade.

B hade laddat med fika till pausen och under intag av detta försökte vi umgås vilket gick sådär då vi tydligen fått en ny kompis. Men efter ett tag fick vi i alla fall möjlighet att utbyta erfarenheter precis så där som man vill. Efter paus så gick tiden ganska fort och jag jagade kvällens toppdans. När jag väl får syn på honom under en låt ser jag att han har en sån där dans som man helst inte vill komma tvåa efter... Men det fick gå ändå.

Mycket nöjd efter kvällens bästa foxar drog jag mig mot vår filt och B mötte upp. Vi konstaterade att vi var nöjda båda två och det kändes rätt att packa ihop. Man vet med sig när det inte kan bli bättre. Vi drog oss från dansbanan i mysigt augustimörker och trots att vi åkte innan dansen var slut och åkte i rätt riktning hem (E4 söderut var ingen lek!) kom jag i säng sent som bara den. Men det är ju som det brukar.

Enligt kalendern var det min sista kväll i Hågelby för säsongen. Bara det att jag inte känner mig redo för höst än. Samvetet, vädret och sällskapet får avgöra. Så blir det.

Inga kommentarer: