torsdag 16 augusti 2012

Hemma med friskt barn

Och i tisdags kräktes Tove en gång på dagis. Jaha?? Daniel fick hämta en till synes frisk unge. Tove hade inte fått mellanmål då de var rädda att hon skulle kräkas mer. När hon kom hem var hon hungrig och slukade blåbärssoppan som Daniel serverade. Sen var det full lek tills jag kom hem. Till middag åt hon en hel tallrik soppa och vitlöksbröd till och efter att hon badat i poolen ute med Måns så ville hon ha välling.

Alltså inga som helst tecken på befarad magsjuka. Hon kanske hade satt nåt i halsen på dagis, vem vet. Men det vi vet är att hon på grund av detta inte får komma till dagis på 48 timmar! Man önskar ju att föräldrarnas goda förstånd skulle duga. Men det gör det i te. Det är för att alla föräldrar inte har ett sunt förnuft utan lämnar in sina sjuka barn hur som helst.

Alltså får vi nu två dagars vab med kärnfriska barn. Daniel har tagit hand om dem då jag har mycket på jobbet. Han klagar inte direkt heller då vädret är fint och barnen glada. Två extra semesterdagar mitt i veckan med andra ord.

Men lite störande är det ändå (och skattebetalarna borde inte heller vara glada)!

Inga kommentarer: