fredag 10 augusti 2012

F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-A Shake i Barva

I onsdags var det dags för sommarens Barva-besök. Jag gillar Barva. Det är en mysig dansbana mitt ute i ingenstans. Det enda stora felet med Barva är att det ligger långt ifrån Vallentuna. Och i och med att moderndanserna är på onsdagar så kommer man hem väldigt sent och det är risk att allt möjligt annat de kommande dagarna blir lidande av detta då man inte är tjugo längre. (Har jag hört.)

Jag hämtade upp mina två passagerare P&D söder om stan och efter ett matstopp så körde vi i regn mot skogen. När vi kom fram fem minuter innan dansen började höll regnet upp och jag och P tog oss an golvet tillsammans. Det var inte så jättemycket folk som letat sig ut till logen, trots bandet. Kanske regnet skrämt bort en del plus att det var dans i Skultuna dagen innan. Det fanns alltså plats att dansa kvällen igenom och om man väl fick tag på kvalitativ dans så kunde den så att säga dansas ut.

Det var en trivsam kväll med bara danser över medel. Jag bjöd faktiskt upp en ny (för mig) som jag alltid sett men aldrig kommit mig för. Plötsligt händer det. Sen var det mer eller mindre kända kavaljerer. I början var det fuktigt och varmt och på slutet blev det lite höstkyligt. Men vad gjorde väl det när Shake värmde själen!?

Ibland är det en enskild dans som gör hela kvällen och denna gång var det precis så. Kvällens andra dansomgång med P kan bara sammanfattas med A-M-A-Z-I-N-G! Har jag nämnt det där med föra och följa och musikanpassning nån gång? Hohoho, snacka om teknisk fulländning! Det måste varit en av de bästa foxarna jag haft i år! (Gnuss och mys släng er i väggen!!)

Föregående skulle dock inte inträffat om det inte fanns högkvalitativ musik att dansa till och Shake är outstanding just nu!! Så fint sväng i varenda låt, lugn som snabb, gör att danserna/(dansarna?) över lag når en annan nivå. Och ojojoj den stämning de bygger upp under sista lugna dansen! Jag råkade faktiskt sitta och lyssna de sista låtarna och blundade och njöt och drömde mig bort i min egen sista dans.

Det blev ett första bra extranummer och precis när jag tänkte att "gud vad skönt att inte Shake hakat på nya trista trenden med att spela en lugn som sista extra" så spelar de en lugn som sista extra. Jag försökte få dem att förstå efteråt att det inte alls är alla som tycker det är en bra idé utan att det är ett antiklimax och att vi finns som saknar Wahlströms för en enda sak - de snabba men svängiga extranumren a lá pianoboogie som körde slut på oss som verkligen kan dansa bugg och fick oss att be om att få gå och stretcha.

Shake försvarade sin lugna låt med att "kvällen inte är slut förrän efter en sista lugn låt". Jag tolkar det som att det är enda sättet de kan få folk att sluta applådera så de får sluta jobba nån gång. Enligt mig är kvällens sista lugna redan spelad och extranummer är just extranummer. Om inte danspubliken accepterar det utan klappar vidare och vidare och vidare tills de får en lugn låt så tyder det på dålig förståelse eller brist på hänsyn. Det var bättre förr...

Jag hoppas ändå att Shake vill gå mot strömmen och börjar leta i gömmorna nu efter den perfekt svängiga och snabba "köra-slut-på-publiken-så-vi-får-börja-rodda-låten." :-)

2 kommentarer:

Bigfoot goes Barva sa...

Det där med extranummer är inget problem för mig som i princip kör 2 foxx- 2 bugg genomgående under en danskväll.
När den ordinarie dansen är slut är också undertecknad det. Så jag brukar alltid applådera fram extranumret men aldrig dansa till det eller dem.
Ett undantag har gjorts i år när en relativt kortklippt blond leende figur bjöd upp mig på Holmen utanför Uppsala när just Shake lirade. Fick väcka benen till liv igen men det var det sannerligen värt....hehe...
Tack för härliga danser i Barva förresten.
Schysst blogg som vanligt!!

Puman sa...

*BARA LER* Tack tack tack, för superfina danser och förstklassigt sällskap! Och när man inte tror att det kan bli bättre, så blir det det när en Frida gör en sällskap på golvet. Och när vi är såhär bra nu, hur bra ska vi inte vara om ett år?!

KRAM, hoppas på fler danser snart!