söndag 5 augusti 2012

Grillkvällsmys

Dagarna hemma med barnen har runnit iväg och med dem de sista semesterdagarna. Trots eller på grund av att jag varit hemma utan min älskling har tiden gått himla fort! Vi har haft ganska mycket för oss, jag och de små. Umgåtts med familj och vänner, lekt och busat, och faktiskt, tro't eller ej, även gjort lite nytta. Så summa sumarum så har det varit fina dagar.

Igår kväll var vi bjudna ut till körkompis M på grillkväll. M är en fantastisk kock så när han bjuder in är det lätt att tacka ja, och jag både njuter av maten och lägger en hel del på minnet till mina egna bjudningar. Vi var totalt fyra från kören samt två andra bekanta till M som jag även träffat ett par gånger förut, herr och fru ur folkpopgruppen Sarek. De två sistnämnda hade även med sin lilla hund och jag hade ju med Tove och Måns.

Det är verkligen inte ofta jag är på bortavisit sådär själv med barnen, men det är verkligen så duktiga, charmiga och väluppfostrade när de bara vill. :-) Den lilla hunden blev direkt en kompis och de hade roligt tillsammans en stund. Sen hände nåt som skrämde Måns och sen var han lite rädd istället.

Måns och Tove med nyfunnen hundkompis

Vi bjös på grillbuffé med massor av härliga tillbehör som kittlade smaklökarna. Det är synd att man inte kan äta obegränsat såna gånger. Man blir lik förb. mätt! För Tove och Måns var middagen väldigt sent och jag hade stoppat i dem falukorvsmackor hemma för överlevnad och trevnad. De åt därför inte så jättemycket även fast de sa att det var gott. När de gått från bordet sladdade Måns tillbaka och hojtade "TACK MATEN!" med sin charmigaste uppsyn.

Vi satt ute och åt maten men när vi var klara började det droppa lite och vi drog oss in under tak till desserten. Då uppenbarade sig en fantastisk regnbåge som inte alls går att återge på foto med mobilkamera. En hel båge med skugga som riktigt brann på himlen i nästan en halvtimme! Barnen var förstås överförtjusta då Tove nyligen såg sin allra första regnbåge.Desserten var ett fantastiskt berg av olika bär östa med nåt kok med vanlilj och lime. Till detta ett fluff av grädde, turkisk youghurt och florsocker. Till detta fanns även limesocker att strö på. Sjukt gott! Både Måns och Tove älskade efterrätten och fick fylla på flera gånger. Är det fest så är det!

Barnen lekte bra före middagen och fick även bärplockningsuppdrag som bidrog lite till desserten. Efter maten började de bli ganska trötta vilket inte var så konstigt då klockan började bli ganska mycket. Först bäddade de ner sig själva i varsin solstol och sen fick de flytta in på den fluffiga mattan framför TVn där de hade det ganska mysigt och Tove också fick se längdhopp på riktigt på OS.

Mysigt!

När klockan började närma sig tio var det hög tid att åka hem fast kvällen egentligen precis hade börjat. Det var ändå jättetrevligt att jag tog mig iväg och fick umgås lite och barnen verkade ha en riktigt rolig kväll de också. Tove somnade märkligt nog inte på hemväg utan slocknade först hemma i sängen halv elva. Men det är inga problem. Lite konstigt men skönt på ett sätt. :-)

En riktigt bra sista semesterlördag!

Inga kommentarer: