tisdag 4 oktober 2011

Projekt vindsloft har ryckt

Minns ni vinden? Sist jag gjorde en bilduppdatering såg det ut så här. Då hade precis takfönstret kommit i och det kändes som ett stort steg. Sedan dess har det isolerats klart, plastats, bråkats med ventilation, satts glespanel, pillats med el...
Plast och gles på plats. Phu! Skönt att slippa andas isolering mer! Väggarna på sidorna är också reglade. De är visserligen inte så höga (25cm) men de är dock väggar!

Gavlarna har fått vägg av återanvända skivor. Mycket tjusigt!? Röran antyder att arbetet är i full gång. Det här är gaveln där trappen kommer bli, de andra korten är tagna mot andra gaveln.
Här har det kommit upp Easy Cover på de båda gavlarna. Det gjorde vi en sen kväll och plötsligt blev det helt! Elen är också dragen och loftet är plötsligt redo för ytbeklädnad!
Den stora "nu-händer-det"-helgen. Daniel har satt väggskivorna under veckan och sedan hjälptes bror och Daniel åt med bröstlisten och takskivorna som liksom står i listen. Gavlarna har också målats vita sedan förra bilden.
Ta daaa!! Vitt och fint. Fint och vitt. Ett vindsrum blev det. Allt som känts skräpigt är nu gömt. Härligt! Så här ser det ut däruppe precis just nu.

Man kan nu luras att tro att det snart är klart. Men haa haa haa, det är det inte alls. Det saknas något ganska viktigt. En trappa!! Men den är inte beställd än och vi lär få vänta på den ganska länge också. Tills dess finns det dock lite lister, el och annat att pilla med för att inte tala om att det ska sågas upp ett jättestort hål i golvet...

Övervåningen ska också byggas om lite då den nya trappan annars skulle gå upp inifrån vårt sovrum. Efter att taket på vinden var klart gav sig bror i kast med den nya sovrumsväggen till det rum som ska bli Måns. Nu har vi alltså ett lite mindre sovrum än nyss och med en extra dörr. Lite rörigt är det men väldigt verkligt! :-)
En halvfärdig vägg som nu är mer hel och delar av vårt stora sovrum. Där till höger blir den nya dörren. Det blir bra för Måns att få ett eget rum till våren (eller nåt).

Inga kommentarer: