söndag 30 oktober 2011

Shake på Fyris Park

Tanken var ju att det skulle dansas på fredagskvällen. Höstens första besök i Hallunda stod på dagordningen. Men...nånting hände på vägen. "Alla" verkade antingen åka till Arboga och dansa till Expanders, till Uppsala och dansa till Shake eller stanna hemma och ladda för tävling långtbortistan.

Jag har blivit för slö för att åka några längre sträckor för dans. Särskilt nu när det är mörkt och kallt men jag blev ändå så pass intresserad av Uppsala-alternativet (det är faktiskt ganska nära dit när allt kommer omkring) att jag skickade iväg en samåkningsförfrågan per sms. Två sekunder senare hade jag fått en smidig destination att bli upplockad på och betänketiden var slut. Dags att börja packa väskan.

Snart var vi fem på väg i en bil till Uppsala. Fyris Park visade sig vara ett otroligt bra danshak. Riktigt stort och bra dansgolv och minst lika mycket sittytor på båda sidor. En sida för cafégäster och en sida för matsäckstomtar. Uppsalaklientelet började snart fylla lokalen så att det blev precis lagom med folk utan att vara trångt. Shake slog an första tonen och P och jag tog golvet i befoxning. Första dansen var grymt bra. Det är alltid lite farligt att sätta ribban så där med en gång. Lycka till ni andra liksom...

Före paus höll jag igång riktigt bra och dansade med ett par nya och några andra stjärnor. Kvällens roligaste danser blev med ett kärt återseende från stan. Vi har inte dansat på jättelänge och det var väldigt trevligt att få chansen igen och chansen tog flera gånger. Kanske lite förvånande var det så grymt kul att bugga ihop. Vi kanske inte gjort det så mycket tidigare? Men det gick väldigt bra och han gav mig precis lagom med utrymme för att faktiskt dansa ut i buggen. Det känns att man är lite svulten på bra bugg och det är ju så KUL när man får till det.

Shake är ju numera ett man-band. Och nu känns det som att de hittat sin nya identitet efter en del letande och repande. Det är som ett helt nytt band och så tror jag de känner också. De har lagt till ganska mycket nytt, framförallt de snabba låtarna och de tror jag kommer bli deras nya kännetecken. Det är inte ofta man får så många äkta bugglåtar levererade så det är bara att njuta. Det märks också nu att Shake trivs ihop och har kul tillsammans på scen. Ibland känns det som att de är grabbarna som står hemma i morsans garage och bara lirar - fast på ett bra sätt! :-)

Efter paus blev jag trött. Jag kom nästan inte igång alls, det var som att kroppen rostat ihop av fikatåren. Några fler danser blev det innan det sa stopp och jag blev sittandes en hel lång stund. Men jag led inte av det. Jag var alltför nöjd med det jag fått ut av kvällen dittills och passade på att njuta av musiken och scenfägringen en stund. Sista dansen ville jag dock gärna dansa men mitt tilltänkta objekt var upptaget och jag blev uppbjuden istället. Så dansa fick jag ju...

Men sen smet jag och fick till min glädje ett par riktigt bra extranummer. Jag tyckte lite synd om Shake som blev framklappade en extra gång trots att de ville packa ihop och åka mot Skellefteå. Men så kan det gå om man spelar så grymt bra buggmusik. Då vill man ha mer när man väl får chansen. "Jag tror inte ni förstår hur långt 92 mil är!" sa Larsa, men sen spelade de glatt en extra låt och alla var mer än nöjda och glada. Det var länge sen jag tyckte det var så roligt att dansa bugg och jag fick verkligen mersmak! :-)

Efter diverse procedurer kom vi iväg hemåt och jag landade i sängen vid tre. Fördelen med att köra själv är att man kan dra direkt när man är klar. Men det har sina fördelar att åka baksäte också. Och som extra bonus fick jag ju lära mig en ny dansterm! Haha! ;-)

Inga kommentarer: