torsdag 13 oktober 2011

Vardagsanpassning

Det är ju den här veckan den nya tiden visade sig börja eftersom Måns var sjuk sin första riktiga dagisvecka. Min vardag kommer nu se ut på detta viset:

06.10 Klockan ringer.

06.14 Klockan ringer igen. Jag går förhoppningsvis upp och klär på mig. (Har ni märkt vad gärna man vill sova mycket (ännu mer) nu när det blivit så mörkt!?)

06.20 Jag hämtar Måns som är vaken men seg och försöker med mild röst (först) få liv i Tove. Jag klär på Måns. Tove klär på sig själv i enlighet med klädhögen jag förberett kvällen innan och pyjamasen börjar nu efter några dagar landa där den ska i sin låda.

06.30 Vi går ner. Barnen får vällingen som den ömma fadern förberett och en kvarts Bompa hinns med. Timmy och de där pippifåglarna som sjunger hela tiden. Undertiden gör jag mig klar med fix på övervåningen och jag brer min macka som jag tar med till jobbet.

06.50 Fåglarna slutar sjunga och det är dags för tandborstning (nere) och påklädning nummer två. Tove klär på själv det hon kan. Jag jagar och klär Måns. Det blir mer kläder för var dag som går nu. Huga.

07.00 Nu ska vi vara utanför dörren. Helst ska även båda barnen hamnat i cykelvagnen, fastspända och med hjälmar på. Mamman ska också ha fått på sig ytterkläder, fått med barnens väskor, egen väska, ev matlåta, mackan....

07.15 Lämna av barn och kläder på två avdelningar. Pussa hej då och vinka till fröknar som inte får nån puss.

07.20 På jobbet. Phu!
Jobba, fika, jobba, luncha, jobba, fika, jobba.

15.45 Stänga, släcka, låsa, iväg till dagis. Hämta båda barnen, prata med fröknar, klä på, ner i cykelvagnen.

16.00 eller snarare något senare är vi hemma. Tove klär av sig ytterkläderna, jag hjälper Måns och båda barnen lägger själva skor, vantar och mössa i sina korgar (snart funkar det nog utan tjat), jag hänger upp jackor.

16.15 Tove är trött och får se TV, Måns "hjälper till" att laga mat genom att rycka i ugnsluckan eller släpa stolen till diskbänken och hälla ut allt vatten han hittar över bänken sig själv och övriga som råkar vara i vägen.

17.00 Pappa Daniel kommer hem, efterlängtad av samtliga och möts av pussar och kramar. Sen äter vi under ro och tystnad (HAHA) och så småningom blir det kväll och vi andas.

Slut!

Inga kommentarer: