fredag 7 oktober 2011

Fredagsledig

Igår fanns det fortfarande tvivel gällande huruvida Måns ögon var redo för dagis eller ej. Alltså fick han stanna hemma. Från början var det ju tänkt att jag faktiskt skulle vara ledig idag men då var det inte tänkt att Måns skulle vara ledig hela långa veckan. Summa summarum är jag hemma idag med både Måns och Tove men under ursäkten VAB istället för ursäkten Föräldradag.

Den första varannan-lediga fredagen blev således ledig helt av sig självt utan att jag ens behövde fundera på om det överhuvudtaget gick att vara ledig från jobbet eller ej. Med två relativt friska barn som orkar leka dessutom. Måns skulle nog kunnat vara på dagis idag trots allt men hur ska man veta? Dessutom vill de väl att man de ska vara friska någon dag innan man släpper tillbaka dem i flocken.

På förmiddagen besökte vi ÖF och jag möttes av Ys stora famn. Ska bli trevligt att träffa henne lite kontinuerligt framöver igen. :-) Efter att ha proppat i sig pannkakor sover nu båda barnen sött medan himlen har öppnat sig liksom från sidan ute. Det piskar mot stenläggningen utanför fönstret och även om jag är sugen på att hämta posten i lådan som är sju meter från ytterdörren så inser jag att det inte är värt att behöva vrida ur både kläder och brev efter promenaden.

Istället får jag kanske ta mig en funderare på vad det blir till fredagsmiddag innan fotboll och sedan dans för vissa. Och en latte till kanske? Ja tack!

Inga kommentarer: