torsdag 27 oktober 2011

Tanken föder känslan

Nu är jag lite stolt över mig själv. Innan jag skrev föregående inlägg kände jag plötsligt hur jag krympt och tagit på mig någon slags offerroll. Det är sånt där som är så lätt att se och påpeka när det händer andra. Att leva som man lär är värre.

Jag är stolt över att jag just denna gång faktiskt lyckades ta ett steg åt sidan och se på mig själv utifrån, se med mogna ögon på vad jag egentligen lät ske, och att jag lyckades göra någonting åt det. Jag tycker fortfarande jag sammanfattade det hela bra i min pepptext. Den kommer jag nog gå tillbaka till nästa gång jag halkar dit. För jag vet att det blir fler gånger.

När jag vaknade på tisdagen var det tydligt att jag bestämt mig för att aktivt göra en förändring hos mig själv. Vända energin rätt. Aktivt höja mig själv och min omgivning istället för att slött följa spiralen neråt. Det tar förstås lite tid men ganska snabbt och med små medel får man lön för mödan. Energi på uppgång studsar snabbt tillbaka på en och för varje gång man gör ett sådant här medvetet val att vända sina tankar så borde det gå lättare och snabbare.

Att känslor är ett resultat av tankar är självklart för mig nuförtiden. Och vetskapen om att man helt själv kan välja vad man tänker inger förstås ett stort hopp och enorma möjligheter. Den enda man kan ändra är som bekant sig själv, men många andra dras lätt med på vägen som en ren bonus och belöning. :-)

Inga kommentarer: