onsdag 19 oktober 2011

Ny övervåning

Helgen som gick var en sån där renoveringshelg igen. Övervåningen fick lite omflyttade väggar och tre nya dörrar sattes in. Himla bra blev det. Den nya planlösningen känns väldigt naturlig och det känns fint trots att inget på något sätt alls är klart. Ingen färg, inga lister å sådär. Men en sak i taget.

I Toves rum flyttades dörren några decimeter åt vänster och den lilla ändringen gjorde att hon fick en helt ny och bättre möblering i sitt rum. Nu öppnas också dörren åt andra hållet så den inte står mitt ut i rummet när den är öppen utan mot väggen istället.

I och med att inte elen är inkopplad än så får man nu gå in i vårt sovrum och trycka på knappen bakom dörren för att tända lampan i klädkammaren och så men det får ses som en bieffekt. Så snart el-K har tid med oss så blir det ju nytt och rätt på alla sätt. Även all el på loftet är färdigdragen och redo att kopplas in.

Barnen var utlånade till morfar över natten för att vara ur vägen för allt damm och oväsen. Det hade inte heller gått så bra att jobba om de skulle sova middag där uppe och så. En extra bonus blev en barnfri middag i uterummet första byggkvällen. Tre rätter som sig bör när man renoverar och den förrätten läggs på minnet till kommande middagar. :-)

Jag möblerade om och städade ordentligt i Toves rum innan barnen kom hem och hon såg jätteglad ut och tyckte det var "jättefint!". Och hon hade svårt att somna på kvällen för att hon ville leka i sitt nya rum. Jag var själv jättenöjd både med möblering och städning och börjar se fram emot att inreda loftet så småningom.

Bilder?? Ja...sen när jag hinner... :-)

Inga kommentarer: