tisdag 13 juli 2010

Men hur gick det till egentligen?

Ja, hur får man ett nytt jobb mitt i mammaledigheten? Det kan man verkligen fråga sig. I det här fallet var det ren tur (att jag inte kunde låta bli att kolla jobb) kopplat till ett vinnande sätt (måste det ha varit eller?).

Jag skulle ju börja söka jobb i oktober hade jag tänkt. När det liksom började närma sig. Jag visste ju inte om och vad det skulle bli för slags uppdrag annars. Jag skulle inte alls söka jobb nu. Nejnej. Men ändå hade jag plötsligt lagt in Platsbanken/V-tuna/Adm på en av mina startflikar. Om det perfekta jobbet mot all förmodan skulle dyka upp här i min egen metropol vore det ändå dumt att missa var nog tanken. Och tanken var ju tydligen helt rätt. För plötsligt dök det upp.

Jag läste annonsen upp och ner och upp igen och det började kännas i magen - jag måste söka! Jag pratade med Daniel och han tyckte ju också att jag inte hade nåt att förlora på att göra det. Det här var i början av juni och jag uppdaterade min CV och skickade in en ansökan och förklarade precis som det var; Att jag var mammaledig och inte hade tänkt jobba förrän efter årsskiftet men att tjänsten och läget ändå verkade så bra att jag kände mig manad att göra ett försök.

Sen glömde jag det ett tag. Tills de plötsligt ringde på tisdagen när jag var på väg ut på picknick i det gröna. De ville träffa mig och gärna snart eftersom de bara jobbade en vecka till. Jag skulle ju bara vara hemma ett par dagar till innan Öland så efter ett snabbt samtal till barnvaktsakuten morfar så bokade vi ett möte morgonen efter.

Onsdag morgon traskade jag de 700 meterna (jo, nu har jag mätt) till företaget i fråga, träffade tre personer på en trevlig och avspänd intervju och traskade hem igen med en oväntat positiv känsla i magen. Lite senare samma dag skickade jag in löneanspråk enl ök och önskade en trevlig sommar. De skulle ju bestämma sig efter semestern. Tidigast slutet av augusti. Nu var det bara att ta semester och försöka att inte tänka mer på det.

Följande morgon, torsdag, hade jag fått mejl. De hade bestämt sig på fläcken. Vi hördes av på telefon och kom överens om de sista detaljerna (de hade tänkt att det var bäst att binda upp mig direkt så jag inte hittade nåt annat över sommaren!) och sedan traskade jag dit efter lunch igen och skrev på papper och åt tårta. Och så var det klart!

Sen åkte jag till Öland och firade hela veckan lång! :-D

Inga kommentarer: