fredag 23 juli 2010

Måns 4 månader

Vår stora lilla kille är redan fyra månader. Han är en stabil kille kan man säga. Det var några veckor sedan jag vägde och mätte sist men han växer så det knakar, det är väldigt tydligt. Måns är nu väldigt mycket med på allt. Han gillar babygymet skarpt. Han tar tag i sakerna som hänger och skakar på dem, och om han ger honom något annat så undersöks det snabbt med munnen.

Nu kan man få honom att skratta om man busar och pussar på honom och han ler glatt när han får kontakt med någon. Han gillar också att ligga på mage längre stunder nu och håller upp huvudet jättefint. Han kan snurra runt på filten men har bara vänt sig av misstag hittills.
Annars motionerar han gärna genom att sprattla när man håller i honom eller om man sitter så "står" han i ens knä. Fast han står inte egentligen utan knäar upp och ner hela tiden så man själv får också jobba. Tove stod ju på stadiga ben väldigt tidigt men det här är något annat.

Måns har just nu kommit på att man kan göra pruttljud med munnen, och sedan han kom på det gör han det nästan konstant. Det sprutar saliv åt alla håll så nu får han ha på sig såna små haklappar annars blir bodyn alldeles blöt.

Han äter fortfarande på nätterna och jag längtar tills den perioden är över. En eller två gånger fortfarande. Han somnar mellan halv tio och halv elva men allt oftare vid det tidiga klockslaget. Han vaknar ofta runt sex och tycker det är dags att göra morgon. Jag är inte lika entusiastisk.
Man märker tydligt att barn är något speciellt. Det känns som att han lyser upp lite extra när ett barn tar kontakt. Tove ligger gärna bredvid Måns på filten och håller honom i handen. Jättesött! Måns är som sagt ganska stor. Han är ganska tung att bära runt på redan och det gäller att försöka byta axel ibland. Det känns som att 62-kläderna börjar knaka så smått men än så länge är det de som gäller.

Senaste veckorna har varit så extremt varma men Måns har klarat det bra. Han har fått vara naken förutom blöjan men varit lite småklibbig på kroppen som alla vi andra. Något dopp i sjön har det blivit även för honom och det verkade han gilla.

Inga kommentarer: