torsdag 8 juli 2010

Ölandsveckan 2010 Dagbok - Del 2

Tisdag - ett kapitel avslutat
Jag fick sovmorgon. Daniel tog med barnen ut på morgonen. Otroligt skönt. Förmiddagen gick fort och efter lunch somnade Tove och Daniel efter en hel del strul. Jag tog med mig Måns på promenad med vagnen och passade på att ringa min arbetsgivare för att avsluta vårt samarbete. Otroligt skönt och definitivt!
Mys-Måns i vagnen

På eftermiddagen vankades det långbord med lekar i stugan bredvid och med tanke på lekhets och många varma grillar på rad valde vi att dra oss tillbaka. Vi åt middag uppe på restaurangen. Inte så jättebra mat, lite vägkrog sådär, men ändå skönt att bli serverad och att slippa diska. Sen gick vi ner till sjön och slog ihjäl någon timme vid lekparken innan vi gick hem och förberedde läggningen. Tove somnade lugnt denna gång även fast Daniel fick sitta och läsa ett tag därinne.

Det var Daniels danskväll med dans till Perikles och jag stannade hemma. För mig blev det lite tvätt, lite fotbollssemi, blogg och fika innan jag knöt mig. Daniel hade dansat till slutet så det var ju bra att någon av oss utnyttjar tiden.

Onsdag - Lammet&Grisen och dans till Wahlströms
Det var min morgon med Måns och Tove. Vi lekte tills vi blev frukosthungriga och gick då och väckte upp pappan. Sen hängde vi ett tag hos E&M och Tove gjorde M sällskap på solmadrasserna i gräset. Men så mycket vila blev det inte. Hon studsade upp och ner som en liten gummiboll. Men hon tyckte det var väldigt mysigt, det var tydligt.

Äntligen fick vi en lätt läggning! Jag lade mig samtidigt som Tove och hon somnade på några minuter. Jag slumrade också lite. Sen var jag kaffesugen och sen var det läge för ett dopp i värmen. Det är nämligen bästa tänkbara väder här varje dag. Klarblå himmel och en väldig värme. Jag sitter ändå mest i skuggan med Måns men det blir också varmt. Alltså gick jag ner och tog ett bad. När jag kom upp hade Tove vaknat men hon ville hellre bada i sin pool så Daniel gick ner till vattnet medan jag badade båda barnen i poolen här vid stugan.

Vid fyra var det dags att bege sig mot restaurangen Lammet&Grisen. Vi tog ett bord ute till oss E&M och M&M där vi hade gott om plats för vagnen. Måns var vänlig nog att somna lagom tills vi skulle börja äta och Tove skötte sig också bra så det blev en trevlig middag. Tove har ägnat sig en hel del åt att plocka blommor till alla på campingen och det gick att sysselsätta henne med även där. Enda problemet med Lammet&Grisen är att man blir på tok för mätt. Det är bara för gott helt enkelt!

Väl tillbaka på campingen var det läggning för Tove och tillfixning för mig som skulle dansa till Wahlströms. När Tove väl sov gällde det att få i Måns mat så han också var redo för sängen. Det gick sådär. Jag gick upp till dansen med en misstanke om att Daniel skulle få en eländeskväll. Väl på dansen var det himla stökigt, svårt att hitta och allmänt mediokert. Jag var orolig för hur det gick med Måns och blev mest stående. Till slut gick jag ner tidigare än paus och det var som jag trodde:

Måns hade vaknat ledsen en kvart efter att jag gått upp och Daniel hade fått söva om honom i vagnen så den stod inne i stugan och Daniel "sov" med kläderna på ifall han var tvungen att kasta sig ut med vagnen igen. Måns vaknade en stund efter att jag kommit ner och då kunde jag amma och söva om honom i sängen och nu kändes det mer som vanligt.

Jag gick upp igen och hoppades att det hade tunnats ur lite. Men icke. Jag hade i alla fall tur och blev hittad av en danskompis lagom tills det började igen. Vi fann oss plötsligt dansa gnussfox till "Ljus och värme". Snacka om kulturkrock! Kvällen blev inte så mycket bättre än så. Wahlströms är verkligen inget man går igång på, hur bra killar man än dansar med och är det stök så blir det ju inte bättre.

Jag dansade i alla fall i stort sätt hela andra halvan men upptäckte för sent att jag precis släppt iväg en möjlig sista dans. Så går det när man inte har nån koll på klockan. Istället gick jag hem och sov. Jag kanske kände på mig att varje minut var viktig. Måns sov fortfarande när jag kom hem men natten blev riktigt rörig. Om jag inte varit det förut blev jag riktigt less på att nattamma!

Torsdag - en behaglig dag
Jag var mer död än levande när Tove vaknade även fast hon sovit till halv åtta. Det var den andra lilla pysen som hållit mej vaken till och från hela natten. Daniel tog ut dom två timmar vilket var räddningen. Jag sov riktigt gott då!

Tove presentade mig med ännu en bukett sommarblommor


Dagen blev riktigt lugn dag. Vi började med ett familjedopp i havet efter frukost och Tove tyckte det var roligt att bada i havet nu! Hon ville bada först med pappa och sen med mamma. Jag har aldrig förut sett så mycket folk i vattnet som under den här veckan. Men sen är det ju varmt också.

Efter lunch somnade Tove, på fem minuter igen gudskelov, och jag smet in och vispade ihop en kaka till fikat. Lagom till den var klar och Tove vaknat kom E&M ner och fikade en lång stund. De hade precis kvitterat ut presenterna från oss och var alldeles nymasserade och nöjda. Vi åt en god grillmiddag i all stillsamhet och efter att Tove fått ta en dusch med pappa så var det redan läggdags.
Och nu sitter jag här, klockan är tio, Daniel dansar till Bhonus, Måns börjar slumra till i min famn och jag har skrivit allt det här. När Måns somnat i sin säng ska jag ge mig ut på jakt efter vår ena brassestol som fått ben (så även vår grill! men den struntar jag i). Sen ska jag sova. Skönt ska det bli! Känns konstigt att det redan är sista dagen i morgon!

2 kommentarer:

Puman sa...

Vad kul att du fått klart med ny sysselsättning när du kommer tillbaka från mammaledigheten! :) STORT GRATTIS på dig! Det verkar som att ni har det bra trots allt stök nere bland ölandstokarna :)

Ta en dans åt mig med, och ha en fortsatt bra vecka!
KRAM

Frida sa...

TACK TACK! Så otroligt skönt och osannolikt på en och samma gång! KRAM