tisdag 6 juli 2010

Ölandsveckan 2010 Dagbok - Del 1

Nu är det tisdag förmiddag och några dagar av Ölandsveckan har passerat. Daniel ligger just nu och läser för Tove som ska sova middag. Hoppas vi. Här följer en liten(?) resumé av hur veckan varit hittills.

Fredag - resdagen
Vi åkte på kvällen i tron att barnen skulle sova större delen av resan. Ack så vi bedrog oss! Tove sov någon timme i början sen var hon vaken resten av resan. Bitvis väldigt grinig och fast besluten om att vi borde vända och inte åka till det där Öland. Måns höll sig lite mer lugn och sov lite mer men bitvis var han arg och vrålade åt oss. När då Tove gnällde samtidigt så höll man på att bli knäpp. Ett par tre kortare stopp blev det på vägen men vi var ändå framme vid kvart över elva.

Fredagskvällen brukar vara lugn och behaglig men den här gången möttes vi av ett riktigt röj. Massa ungdomar bor i stugan längst ut på vår rad i år och plötsligt kände man sig väldigt gammal. Det var ett väldigt liv på många håll och det blev tydligt att veckan nu för tiden börjar redan på fredagen. Våra vänner satt vid sin stuga och vi inkasserade vår nyckel av dem samt placerade ut barnen i olika knän medan vi kastade in grejer i stugan och bäddade sängarna. Sen var det dags för läggning. Tove var lite speedad och somnade inte förrän vi själva också släckte vid halv ett.

Lördag- uppochnerdagen
Lördagen började tidigt. Alltför tidigt. Tove och Måns tyckte halv sex var en lämplig tid att börja dagen. Eftersom vi alla somnat sent så saknades det sömn för alla. På förmiddagen försökte vi installera oss i stugan och efter en promenad runt campingen och lite lunch var det sovdags för Tove. Men det tyckte inte hon. Det blev en lång kamp men till slut gav hon upp och somnade. För ett ögonblick fick vi sinnesro att njuta av att vara framme.

Vi hade tänkt att jag skulle dansa på lördagen så då var det bäst att försöka sova igen lite. Jag lade mig en stund när Tove somnade men gav upp efter en stund ännu tröttare än jag var när jag lade mig. När Tove vaknade var hon på sitt värsta gnällhumör. Om man slog upp "att vakna på fel sida" skulle man se en bild av en grinig Tove där. Det tog en timme och en glass att vända henne rätt igen. Sen hann vi faktiskt med ett dopp i havet. Redan första dagen. Och det var faktiskt dessutom ganska "varmt" i vattnet. Bådar gott för resten av veckan.
Tove och pappa på väg ner till badetToves tröja som mötte mycken munterhet
("Höhöhö, jag borde också ha en sån..!")

Resten av dagen passerade i ett töcken. Jag var så himla trött och efter kvällsläggningen, som inte heller var lätt, försökte jag desperat sova en stund igen för att orka med dansen. Då började grannstugan poppa så basen gungade i väggarna så det var kört. Då gav jag upp. Jag insåg att söndagen också skulle bli förstörd om jag inte sov. Jag var lite ledsen att dagen blivit som den blivit och undrade hur den här veckan skulle gå egentligen. Allt blir så mycket jobbigare när man är trött.

Daniel kände sig däremot piggare och gick upp och dansade och trängdes till Zlips fram till paus. Han sa att han känt sig som en flipperkula däruppe så jag missade ju inte direkt någon kvalitetsdans. När Måns somnat vid tio gick jag och lade mig och sov riktigt bra fram till halv sju när det var dags att gå upp. En nattamningen undantagen.

Söndag - min första dansdag
Tove började morgonen med att inventera leksaksväskan som vi packat med. Hon satt tyst och lekte ett tag så vi kunde vakna lite i taget. Himla skönt. Efter frukost, bara vi som var vakna i stugbyn tror jag, åkte vi ner en sväng till Köpingsvik och köpte lite leksaker till Tove i skräptälten. Sen var det strax lunch i stugan och dags för läggning igen. Nu började vi ana att det inte skulle bli lättare. Hemma är det ju så enkelt men här är det hopplöst. Vi försöker olika strategier men inget funkar utan vi måste varje gång gå igenom hela registret inklusive ilska och gråt innan hon till slut kommer till sans efter någon timme.

Tove med "Blinky" som blev en kär kompis under veckan

På eftermiddagen badade vi igen. Tove ville bada i barnpoolen men det var lite otäckt. Sitta på kanten och plaska med fötterna kändes bäst. Havet var ännu varmare denna dag. Riktigt behagligt. Middagen intogs vid E&Ms stuga ihop med några fler för att fira Ms födelsedag. Jättegott och trevligt. Presenter delades ut och tårta blev det också.

Eftersom första dagen blev som den blev hade vi kommit överens om att dela på följande två danskvällar. Jag invigde således mitt Ölandsdansande till Blender. Det var sjukt trångt. Jag hittade en kompis att börja med och sen gav jag mig ner i grottan för ett par danser. En topp fångades in därnere och nån annan ung kille. Han tyckte han var jättebra i buggen och brydde sig inte så mycket om mej. Men vi behöver ju inte dansa igen. Det känns som det finns en hel del såna därnere.

Efter toppdansen höll jag på att rinna bort och hastade iväg tvärs över logen till mitt vatten. Fick sen syn på M som stod på andra sidan och vinkade en uppbjudning för att senan försöka ta mig dit förbi alla gnussfoxare som stod still och gungade i väntan på att eventuellt kunna röra sig framåt. M och jag hann dansa en låt sedan fick Blender strömavbrott. Efter en stund blev det ljud och ljus igen och vi kunde dansa sista låtarna fram till paus. Det var helt klart bästa dansen för kvällen och med den avklarad kunde jag hyfsat nöjt gå ner till stugan och byta av Daniel.

Jag somnade gott men vaknade efter någon timme. Förmodligen av att Tove ramlade ur sängen för hon låg och sov på täcket vi lagt nedanför som säkerhet. Jag lyfte upp henne igen men sen kunde jag inte somna om. Så himla irriterande. Daniel hann komma hem och Måns hann vakna för mat innan jag åter kunde sova gott.

Måndag - grillning och bra dans
Barnen vaknade vid halv åtta och jag tog med mig Tove ut efter vällingen. Vi gick ner till stranden och gungade. Jag träffade en pappa där som tipsade om en gård dit man kunde åka och titta på djur. Vi traskade sen upp till receptionen för att ta reda på mer om det och jag passade på att boka om stugan. Sen gick vi så småningom ner till stugan igen och efter den långa promenaden blev det frukost.

Klockan hade sprungit iväg men vi åkte i alla fall en ganska snabb sväng till den där eko-gården och Tove fick titta på kaniner, grisar, hönor och tuppar. Hon tyckte det var roligt men var ganska trött och vi åkte tillbaka för lunch och sova. Efter en lika besvärlig läggningsprocedur, med hot om att man inte får glass om man inte sover, somnade hon äntligen och vi tog en stilla kaffe utanför. När hon väl sover sover hon tungt och i ungefär två timmar så det är i alla fall tur.

Jag passade på att sova en liten stund samtidigt som Tove och när vi vaknat fick Tove och Måns bada i vår lilla pool. Tove hjälpte till att bada Måns med sin lilla vattenkanna. Till middag hade vi gäster vid stugan. E&M, M&M och D&B kom till oss och grillade och jag hade fixat chokladkaka till kaffet. Väldigt trevligt!

Nybadad Måns


Daniel skulle börja dansen denna kväll så när han fått Tove att somna (han verkar få bäst resultat) gjorde han sig i ordning och gick. Jag fick fortsatt sällskap av D&B som inte skulle dansa. Till slut somnade även Måns och parallellt med umgåset gjorde jag mig i ordning. Daniel kom ner, helt genomskinlig, vid elva och efter att han tagit en dusch gick jag upp.

Kvällen var oerhört varm. Inne på logen hade, till min förvåning, varannan person försvunnit från kvällen innan. Det fanns plötsligt yta och efter en uppvärmningsdans så hittade jag en favoritkompis att rocka med och gud så himla kuuuul! Det är sån otrolig skillnad när man verkligen kan DANSA på dans. På riktigt liksom. Sannex spelade i början och när jag hittade nästa kille tog Kindbergs över.

Bra bugg och fina countrysofta ballader till fox följde. Kindbergs fortsatte sedan leverera när jag dansade vidare och jag var riktigt nöjd med dem även denna gång. Ännu mer nöjd nu faktiskt. Topp nummer två plockades in under kvällen i dubbla omgångar och sen var jag helt enkelt nöjd. En och en halv timmes kvalitetsdans är helt klart bättre än fyra timmars knuff och bök. Jag traskade blöt men danslycklig ner till stugan igen.

När jag kom ner stod Daniel utanför med Måns som precis nyss vaknat med ett skrik. Jag kom alltså lägligt och ammade honom och nattade om medan Daniel fick återgå till sömnen. Ett par korvar och en dusch senare kröp jag ner i sängen jag också.

Inga kommentarer: