torsdag 15 juli 2010

Underbara Shake i Barva

Nu var det dags för dans på "hemmaplan" igen ( i motsats till Öland), alltså lite "riktig" dans! Hittills har jag inte åkt några längre sträckor för dans sedan Måns föddes men om det skulle bli något besök i Barva denna sommar så var det igår. Underbara Shake!

Lunchdejten och jag var det som skulle göra sällskap. Trevligt värre! Vi hade lite att ta igen efter att ha spenderat danssemestrar på olika håll senaste tiden. Vi uppdaterade läget på vägen till Barvagården så resan (som faktiskt är låååång) gick ändå ganska fort. Och vi var framme i alldeles lagom tid för lite uppfräschning innan dansen började. Barvagården visade sig från sin varmaste men myggfriaste sida. Inte ens minishorts och öppen rygg hjälpte mot värmen. Men jag hade gjort vad jag kunde.

Det var så väldigt tydligt med kvalitetsskillnaden på musiken när Shake började spela. Efter att ha dansat till än det ena och än det andra på Öland levererade såklart Shake lika fantastiskt som vanligt, vad gäller repertoar, musikalitet och ljud. Man vill ju egentligen inte missa en enda låt eftersom alla är bra. Å andra sidan vet man ju att även nästa är bra om man råkar bli sittande. Det är en tröst.

Jag hade lite missflyt första halvan, kom i ofas och var inte riktigt på hugget. Och det fanns en hel del att hugga! Ujuj! Sällskapet hade desto mer tur och bockade av den ena efter den andra. Hon var nöjd redan i paus och var rädd att sabba kvällen med en andra halvlek. Som tur var blev den också bra.

Det fanns som sagt mycket bra killar på plats och det var vild jakt som gällde för att få sig ett byte. Så känns det ibland. Inte helt positivt, man känner sig lite som en hyena. Så jag blev ju glittrande glad när jag, lite skamsen över hyeneriet, tagit sats från andra sidan och äntligen fått ögonkontakt med kvällens toppkille, fick se en tyst segergest som svar. Fler såna säger jag!!

I paus blev det fika och skvaller. Killarna som betats av utvärderades såklart och både tips och varningar utbyttes. Odd Vesterli har enligt hörsägen vid något kurstillfälle sagt att "Det är dumt att nobba en tjej, för tjejer har väninnor och de pratar med varandra." Det är så sant som det är sagt! Inte bara vad gäller nobbning. ;-)

Andra halvan av kvällen hade jag mer flyt och lyckades få massa bra dans. En av kvällens höjdpunkter var en kille som jag såg på kursgolvet under vår första foxkurs. Där och då konstaterade jag att jag borde dansa med honom och nu fanns plötsligt chansen! Jag bjöd upp och fick riktigt bra och rolig dans som tack. Väldigt kul med en för mig ny och så bra kille!

En reflektion från kvällen var stångandet. Det är tyvärr väldigt vanligt att när man dansar gnuss panna mot panna, att killen lägger tyngd på tjejen. Killen är oftast något längre och lägger så ner sin panna på tjejens. Det är helt i sin ordning, men han ska bara lägga emot. INTE trycka eller lägga någon som helst tyngd. Då får man nackproblem som tjej. Och att stånga emot brukar inte hjälpa ett dugg, snarare tvärtom. Ännu en anledning till att haka-panna är klart bästa gnussen.

Kvällen slutade på allra bästa sätt. Jaktlyckan var åter god och jag förstod även denna gång att det inte bara var mina förhoppningar som infriades. Tänk vilken tur för mig! Shake vet hur man spelar sistalåtar och Maniac är ju ett strålande extranummer. Att de spelar ännu en lugn, "Livin' on a Prayer", som sista extra är det ju delade meningar om, men när man har slagit klorna i en sådan kille klagar man icke!

Äntligen en hel kväll! Sista och extra saknades under Ölandsveckan men nu fick jag äta hela kakan. Smaskens! Hemresan gick fort och vi hade riktigt kul med vår sammanfattning av kvällen. Mina matsäcksmackor försvann ner i magen i ett par stora tuggor, bra att minnas till en annan gång. Ser redan fram emot mer sommardans. Måtte jag hinna med lite till!

Tack för en riktigt trevlig kväll!

Inga kommentarer: