torsdag 15 juli 2010

Mellanvecka med potträning

Den här veckan är något av en mellanvecka. Vi är hemma utan längre besök eller annat planerat. Fast ett par kortare besök blir det. Lunchdejt med familj på mat i morgon och fd kollega med familj på fika på lördag. Det senare ska bli extra kul då vi inte setts privat förut så att säga. Det är tjejen som var gravid samtidigt med mej och bor låååångt härifrån. Men nu ska de ändå passera i krokarna och kommer förbi.

Annars ägnas denna vecka åt att försöka klara av värmen (som tack och lov börjar bli lite mer rimlig nu) och att potträna Tove. Det är ju nu på sommaren man ska passa på. Har vi hört. Tove har själv pratat om "ingen blöja" och testat pottan till och från så nu är det trosor som gäller när vi är hemma. Det funkar ganska bra. I alla fall så länge vi kommer ihåg att pottan ingår i efter-mat-och-sov-rutinerna nu.

Nummer två är knepigare eftersom hon inte säger till innan utan smyger iväg och gömmer sig och säger till sen när det är klart. Men det är bara att försöka hålla koll på henne. Förr eller senare hamnar det rätt. Det går för övrigt lika bra med toaletten som pottan, men då får man förstås hålla i. Toves rumpa är ju i minsta laget för att sitta där. Kanske borde vi investera i en sån extraring?

Ja, sånt roar vi oss med i värmen.

Inga kommentarer: