onsdag 28 augusti 2013

Oh du härliga sensommarhelg!

Helgen som passerade var verkligen hur härlig som helst. Egentligen skulle vi gjort något helt annat men när nu alla helgplaner blev inställda och vädret blev fantastiskt så var det bara att tacka och ta emot att vi fick möjlighet att spendera tiden i trädgården.

Redan i veckan började vi projektet med att städa upp i skugghörnet som varit fullt av virke, bråte plus högar med jord, sand och grus. Detta är vårt enda ställe med skugga på tomten och tanken är att vi nästa sommar ska kunna använda det igen.

Lördag förmiddag ägnade vi åt att vända upp och ner på hallonlandet som fick nya plantor från pappa uppblandat med de gamla. Söndag kväll fick landet även ny ställning då den gamla gjort sitt. Efter hallonfixet åkte vi en tredje runda och kollade på golv med löfte till barnen att vi efteråt skulle åka och bada och äta glass. Några nya golvprover följde med hem och vi gav oss av till stranden.

En riktigt skön eftermiddag blev det i solen med bad, fika och glass. Barnen var väldigt nöjda och så även vi. Väl hemma igen så styrde vi till en fantastiskt god grillmiddag och vi satt och njöt i vårt uterum en lång stund. När väl barnen var i säng så fortsatte vi arbeta ute. Vartefter virke och högar kom bort frilade sig ytor som behövde nytt gräs. Jag ägnade mig åt detta och när kvällen var slut var halva ytan klar med ny jord i väntan på gräsfrö.

Vi ägnade ganska mycket tid denna helg åt att försöka välja golv. Det visade sig att golven ser annorlunda ut i uterummet än i butiken, plus att det blev otroligt olika i fullt solljus mot kvällsdunkel. Det var också viktigt att känna att ytan blev rätt. Inte för halt, inte för strävt eller med för mycket ljud. Sista faktorn som tillkom var värmen. De mörkare golven blev fruktansvärt varma i fullt solgass, de ljusare blev också varma men det var ändå skillnad.

På lördagskvällen kände vi ändå inte att vi kunde ta ett beslut. Suck. Skulle vi orka åka en sväng till? Ett stort byggvaruhus hade vi ännu inte besökt för det ligger längre bort. Söndag morgon var resan ett faktum. Vi gav oss iväg mot Järfälla för nya golvprover. Där klack det faktiskt till sådär som vi mer är vana. Kanske det där golvet?? Hm. Tre nya prover fick ändå följa med hem för utvärdering. Sedan åkte vi till Ikea och lekte och åt en trerätters lunch. Perfekt.

Näst sista gallringen med värmeprov i stekande augustisol

Eftermiddag och kväll ägnades åt att göra klart hallonland och skugghörn och när mörkret lagt sig var det faktiskt klart. Gräset var sått och vattnat och allt var undanstädat. Dessutom hade vi bestämt vilket golv vi skulle ha. Efter tolv golvprover och mycket testande och tittande. Äntligen!

När jag stängde dörrarna till uterum och trädgård på kvällen var jag så nöjd så nöjd. Jag ville ställa mig på soldäcket med händerna i luften och skrika "JAAAA!!!" Härlig känsla!

Inga kommentarer: