lördag 10 augusti 2013

Ny dagistermin för Bamsen och Skutten

Jag inser att de mer specifika inläggen om barnens utveckling har blivit få, på gränsen till inga. Det betyder ju dock inte att barnen har slutat utvecklas, snarare att allt går i sån rasande fart att man inte hinner med. Livet pågår verkligen för fullt och man är så mitt i det med små barn i huset.

Tove har hela sommaren sett fram emot att bli Bamse. Det är femårsgruppen på dagis som är bamsar och det är en uppgradering från att ha varit Skalman som fyraåring. Som Bamse är man inte bara störst på dagis, man har dessutom några extra privilegier. Man får leka med några saker som bara är för Bamsar och på våren är det gemensamma aktiviteter för 5-åringarna från alla de tre avdelningarna så att de ska lära känna varandra lite extra inför skolstarten.:-)

Måns han får göra sitt andra Lille Skutt-år eftersom han började ett år i förtid på avdelningen, precis som Tove gjorde. Det gör inte så mycket att vara Lille Skutt ett år extra, det där är inte så viktigt än. Den första veckan har de märkligt nog bara varit tre barn på avdelningen. Tove, Måns och en kompis till. De har haft två fröknar för sig själva och man kan nog säga att de fått en riktig mjukstart. Nästa vecka kommer de nya skuttarna och gör sällskap och några andra kompisar till.
Vår lilla kille Måns är det full fart på såklart. Det enda som är lite sent är språket, eller nja inte språket i sig, men konsonanterna. Fortfarande saknas i princip S, R, F, K, G, H och V. De ersätts oftast av D och T. Eftersom ordförrådet och svadan håller ett högt tempo så kan det vara svårt att hänga med i svängarna. Nu försöker vi öva lite försiktigt med honom på de olika ljuden och hoppas de snart ska komma mer naturligt.

I höst hoppas vi att barnen ska kunna fortsätta med lekjumpan. De är anmälda men jag har inte fått klartecken än. De tycker båda att det är så roligt och det är en ganska billig och väldigt lämplig aktivitet tycker vi. Sen ska vi försöka underhålla badandet och hoppas att Tove kan gå på simskola på badhuset i vår.

Inga kommentarer: