lördag 3 augusti 2013

Familjerna på Hågelby och Jannez

Åtminstone en gång under sommaren ville vi hinna ta med barnen på dans. Sista torsdagen på semestern blev inplanerad om vädret skulle vara med oss. När väl torsdagen dök upp var vädret omväxlande hällregn och stekande sol så läget kändes något osäkert. Sist vi tog med barnen var det ungefär samma sak och lekparken var dyngsur när vi kom fram.

Men vi hade ju redan bestämt oss så vi packade fika och filtar och åkte i ömsom regn och sol mot söderort. Vi var framme cirka en timme innan det skulle börja för fika och lek. E&M hade planerat samma sak som vi och vi möttes under taket där de fått äta sin middag pga regnet. När vi slagit oss ner kom ännu en liten skur så vi började med fika och barnen lekte sedan glatt på dansbanan tills det började dra ihop sig till dans.

Fika

Nu ville Tove och Måns absolut testa lekparken så Daniel tog med dem dit och blev borta en lång stund. Jag dansade en första dans och sedan hade Oskar somnat i vagnen och jag fick nöjet att vakta honom så föräldrarna kunde dansa med varandra. Som småbarnsförälder blir det ju ganska sällan man får chansen.  Några danser senare kom Daniel tillbaka med barnen och nu ville de bestämt dansa!

Daniel och jag virvlade runt med barnen på dansgolvet en stund (de är tunga!!) och sen fick de sitta och titta en stund då Daniel skulle testköra sin fot för första gången på dansgolvet sedan hälsenan sa upp sig. Vi dansade lite försiktig bugg och fox tills han fått nog och jag tittat oroligt på honom tillräckligt många gånger när han sa "Aj!"

 I pausen kunde man tydligt se hur mycket folk det var och att kvällen bestämt sig för att vara fin. Hela backen var knökfull och så också alla bord och bänkar. Det var så pass varmt resten av kvällen att man kunde dansa i linne och barnen bara behövde en vanlig långärmad så länge de rörde på sig. Skönt! Barnen började bli trötta, speciellt Tove som inte sovit på ditvägen. Men efter att ha ätit en rullmacka, svept ännu en festis och fått smaka ett Jerry-kex var det full fart igen.

   
Glada barn på dansbanan 

Barnen passade åter på att inta dansbanan i pausen. Det spelades ovanligt dansant musik i paus och Daniel och jag dansade lite till nu när han slapp vara orolig att någon skulle trampa på honom. Riktigt kul att dansa ihop igen (inte bara i uterummet) trots fler aj och att vi samtidigt försökte hålla koll så inte barnen sprang in i några dansande par. Hoppas hälsenan ändå gillade dansen och läker extra fort nu!

Efter lite mer dans med barnen efter paus hittade de banan för trafikleken där de fastnade mer eller mindre resten av kvällen. Så småningom gav sig E&M av hemåt och trots att kvällen nu var sen hann jag dansa ytterligare några danser som en leende avslutning på kvällen. Daniel och barnen kom tillbaka och efter lite bestyr knallade vi ut genom grinden till tonerna av syrsornas spel och sista dansen.

Jannez? Jo, de spelade denna kväll mer som vanligt. Inte jättebra, men inte heller katastrofdåligt som på Öland. Ett plus var ju förstås att Jörgen var tillbaka på bas och sång och när Måns vinkade till honom i dansen vinkade han tillbaka till Måns lycka. :-)

Det blev en otroligt härlig och mysig kväll för oss allihop och jag är säker på att barnen kommer bära med sig den som ett fint sommarminne. Barnen har nog aldrig varit vakna så länge någon kväll och de sov tungt på hemvägen. Jag är så glad att det blev så lyckat när det kändes så osäkert när vi åkte iväg! :-)

1 kommentar:

Bigfoot sa...

Ja man tackar för danserna denna fina kväll. Otroligt kuliga buggar även om vi missade bästa "shuffle-låtarna". Sen hade vi lite otur med att foxxarna till stor del var av mogenstuk. Men det blev riktigt bra ändå. Jag får hålla med dig om att det finns en uppsjö av Jannezlåtar av myskaraktär de inte spelar längre?? Varför kan man undra??