lördag 24 augusti 2013

Härlig fredag med barnen

Igår var min andra föräldralediga dag efter semestern. Ibland tycker jag inte jag tar tillvara de där dagarna. Förra gången jag var ledig fick vi t ex snällt vänta på ett paketbud som skulle komma mellan elva och tre så då gick det inte att ge sig ut på några utflykter.

Men denna fredag blev en riktig härlig dag med barnen. Tove hade önskat Öppna förskolan och den hade som tur var öppnat för terminen. Jag gick med på ett besök under förutsättning att man inte fick rita eller pärla där. Ty detta kan vi göra hemma. Förestånadrinnan Y blev som vanligt glad att se oss och förmiddagen blev väldigt lugn då det va väldigt få familjer där. Barnen lekte konstant enligt min önskan med avbrott endast för mellis och sångstund. Jag och Y uppdaterade läget under tiden.

När det började närma sig lunchtid gav vi oss av mot centrum. Vi skulle köpa presenter och hämta mina stövlar som varit på tillsnyggning hos skomakaren. När detta var klart var vi hungriga. Jag var inte det minsta sugen på att laga mat och det var så fint väder, så vi kilade in på en av byns lunchrestauranger som även har bord utomhus, med en närliggande lekpark, bör tilläggas.

Senast vi varit där på kvällstid har barnen fått pannkakor och det mindes såklart Tove. Bara det att på lunchmenyn fanns inga pannkakor. "Men vi kan väl fråga i alla fall!" sa Tove. Så jag frågade, och frågan försvann vidare in i köket om kocken kunde tänka sig att göra några pannkakor och visst, bara vi väntade en stund så skulle det bli pannkakor till barnen. Jag tog med min mat ut och började äta medan barnen lekte i lekparken. Efter tio minuter kom specialgräddade pannkakor med sylt och grädde. Det kallas bra service! :-)


Lunch i sensommarsolen :-)
Efter lunchen och lite handling cyklade vi vidare hemåt. Barnen lekte och jag ägnade mig en stund åt att styra upp i ett skåp som jag handlat lite nya lådor till. Sen bakade vi muffins med blåbär som vi kunde kalasa på till fikat. 


När vi fikat klart kom Daniel och gjorde oss sällskap. Resten av eftermiddagen ägnades åt att fortsätta styra upp vårt skrothörn på tomten samt en god middag i uterummet med ett glas vitt. En mycket bra dag! :-)

Inga kommentarer: