onsdag 7 augusti 2013

Man behöver inte sluta ha semester bara för att man börjar jobba

Snart slut på första arbetsveckan. Fast, nej, jag fokuserar på att fortfarande ha semester. Jobbet får bara ses som en parentes under dagens för- och eftermiddag. Morgonen, lunchen, kvällen och hela sommarnatten är sommarledighet. Alltså större delen av dagen. :-)

Denna vecka har luncherna inneburit diverse shopping och de ljumma kvällarna har ägnats åt trädgården. Idag tog jag mig iväg för terminens första lunchsimning och ikväll åkte vi med barnen till badet för ett kvällsdopp. Bäst att passa på eftersom det ska bli väderomslag i morgon. Att det var varmt i vattnet visste vi sedan i söndags och det var härligt med ett dopp som avslutning på dagen.

De röriga tankarna om jobbet får lov att maka på sig då det inte är någon större vits att tänka dem. Framtiden lär så småningom visa vägen alldeles av sig självt och det är inte förrän det finns olika vägar att gå som man kan göra ett val. Ett samtal på eftermiddagen fick mig dessutom på bättre humör. Det är inte sällan det som först känns som ett slag i magen i själva verket visar sig ha varit en välbehövlig spark i ändan. Jag vet det av egen erfarenhet.  

Tyvärr är det ingen dans av rang att besöka denna vecka. Det hade annars varit roligt. Men den lediga fredagen ser jag fram emot. Fyra arbetsdagar i veckan är lagom.

Inga kommentarer: