tisdag 15 november 2011

Vilket är/var ditt "innegäng?"

Jag kan tydligen inte låta bli att fortsätta kommentera det där inlägget?? Ja, för er som inte fattade varför jag för en kort stund var inne kan jag klargöra att man måste vara inloggad för att läsa alla de spännande kommentarerna till ursprungsinlägget.

Jodå, jag vet varför jag inte kan låta bli. Jag tycker det är provocerande och onödigt att peka ut folk slumpvis och ge dem negativa egenskaper utan att känna dem eller ta reda på fakta. Jag tycker det är provocerande då jag mycket väl förstår vilka som menas och varför. Plus att man kan misstänka att en och annan även räknar in undertecknad enbart pga vilka jag dansar med.

Egentligen är jag av exakt samma åsikt som mintia94 men jag valde att angripa problemet från ett annat håll då jag kanske någonstans hoppas att folk ska öppna ögonen och reflektera över att deras verklighet kanske bara är deras.

Mintia94 skrev:
Jag vet vilka "Innegänget" är!

1. Det är alla som är bättre på att dansa än vad jag är.
2. Alla som känner fler dansare.
3. Alla som jag nån gång hört talas om att de nobbat - skit samma om de nobbat just mig, för jag har ju ändå inte vågat bjuda upp de där ouppnåeliga...

Klockrent! Precis så tror jag också det är och om jag velat ha ovänner skulle jag säkert skrivit det själv. Det är ju alltid lättare att tycka att andra är dumma än att fundera över sin egen inställning. Precis som för Tove 3,5 år...

Jag minns tydligt "innegänget" som fanns när jag började dansa. Fy sjutton vad duktiga de var och vad kul de verkade ha! Och vad de verkade känna mycket folk, och banden, och.... Jävla snobberi!!

Eller så kanske det inte fanns ett innegäng...? För med tiden har de forna "medlemmarna" liksom luckrats upp och bara blivit en del av det allmänna dansvimlet. Med något undantag tycker jag inte heller att de är de bästa dansarna längre. Visst har jag blivit nekad en dans av någon av dem. Men den personen ger jag aldrig chansen igen. Som alla som någonsin sagt nej till mig.

För oss som är stammisar är ju några personer, som faktiskt är runt min ålder(!), nästan utpekade som det här spännande "innegänget" på Y. Så grymt duktiga och trevliga dansare! Jag kan absolut förstå om folk känner sig hotade av deras skicklighet och danslycka. Själv ser jag det bara positivt med lite konkurrens... ;-)

2 kommentarer:

Puman sa...

Har med förfärad spänning följt diskussionen på maffian, och lyckats hålla mig ur den. Är så evinnerligt trött på folk som istället för att fundera på hur rimligt det är att vara eftersprungen när man är okänd tjej på ett ställe med ett galet tjejöverskott, (eller för den delen okänd kille på ett överfullt dansgolv med tacklingar och armbågar överallt), uppfinner ett innegäng för att inte behöva ta ansvar för sin egen kväll. Det är bra att du tagit diskussionen, kan skriva under på det du skrivit jag med.

Personligen har jag nog aldrig upplevt något innegäng, vare sig som ny på Y eller senare. Däremot har det naturliga skett, jag har ett större kontaktnät nu än då. Många av de jag dansade med första säsongerna på Y finns inte längre kvar i Stockholmstrakten, en del har jag vuxit ifrån, och en del har tröttnat på mig. Jag har nog inte heller känt ett behov av att identifiera mig med något gäng.

Ur klubben för utbördes avundsjukas (vars existens jag är mer övertygad om än klubben för inbördes beundran) perspektiv är jag säkert också en sån där innedansare. Fast handen på hjärtat så stämmer det ju bara halva året.... På sommaren dansar vi ju utomhus;-)

Sedan kan jag inte låta bli att fundera på hur det kommer sig att sagda 90% inte får dansa på Y när det är max 5% som står... Men det är säkert jag som är dum som inte förstår det :-)

KRAM

Frida sa...

Klart du är inne som bara den, du utstrålar ju alltid sån lycka p dansgolvet. Alltså är du en bitch...

Och det där med matten är svårt. 90% = 5% Hm... Det är nog den högre skolan. Det är såna där uträkningar som fått mig att fly från universiteten.

KRAM :-)