lördag 26 november 2011

Kindbergs i Hallunda

Äntligen tog jag mig iväg till södra änden av länet på lite dans. Det är märkligt att Hallunda känns så långt bort då det ju faktiskt är närmare dit än till Hågelby.

Hallunda är ett väldigt bra dansställe på alla sätt och vis. Om man ska gnälla över nånting så är det väl i så fall skenorna i golvet men de stör ändå förvånansvärt lite.

När jag kom hade Kindbergs precis börjat spela och hu vad det lät mycket "dansband". Inte alls som jag mindes. Och visst har de emellanåt lite väl mogen repertoar för min smak men snart visade de sin bästa sida - de snabba låtarna! Så grymt sköna svängiga låtar som inbjuder till massa busigt fotarbete. När det dessutom finns plats som det finns i Hallunda så är lyckan gjord.

Det som var synd men ganska väntat var det var ordentligt glest på kavaljerer som kunde göra musiken och mitt danssug rättvisa. Men några fanns det och före paus fick jag några fantastiska danser att njuta av fram till nästa danskväll.

Efter paus rann danskvällen ut i sanden då mina tilltänkta gått hem och jag inte var sugen på att bli runtdragen på måfå. Jag satte mig snart i bilen, upptäckte att jag faktiskt var rejält trött, men var ändå ganska nöjd. Dansadrenalinet hade gjort sitt.

Kindbergs får definitivt fler chanser, men då ska jag se till att ha kvalificerat sällskap. :-)

- Bloggat på väg

1 kommentar:

Ingemar sa...

Vad skönt att det är fler än jag som haft sån där varannangångskänsla med Kindbergs.
Ibland ett grymt modernband med väldigt mycket countryattityd och så plötsligt kan de vara snuddande nära mogenbandets "gråt inga tårar-feeling".
Senast i Arboga var de grymma och då fanns det massor av kursdansare som gjorde kvällen snudd på magisk.