måndag 14 november 2011

Barnhelg

Från i onsdags till igår var jag hemma själv med barnen. Min pappa är noga med att jag inte får skriva när jag är ensam hemma så därför kommer nu en liten efterhandsrapport. Daniel har varit i Dubai med jobbet. Där var det varmt i luften, varmt i vattnet, varmt i poolen, god mat etc etc. Jag är ju såklart inte avundsjuk alls utan helt enkelt bara glad för hans skull att han blir bjuden på spännande utlandsresor helt utan mej. Verkligen roligt...

Jag har vetat om detta väldigt länge och hade planerat helgen perfekt. Barnvakt av bror på torsdagen så jag kunde vara med på kören, barnvakt av morfar på fredagen så jag kunde fröjda mig på dans. Besök hos bror på lördagen och besök av A&E på söndagen så tiden skulle gå. Jättebra plan på förhand.

Sen blev jag ju förkyld. Jag är fortfarande förkyld, det vill liksom inte gå över. Detta plus att elektrikern sköt upp sitt besök till torsdagen för att koppla om elen på vår övervåning gjorde att jag fick skippa kören och bror blev ledig. Tidigare under veckan vann morfar plötsligt en fototävling (ni kan se kortet här ) och vann därmed två teaterbiljetter till fredagen. Min dans var därmed extremt hotad och självdog när morfar och bror gick tillsammans på teatern.

Både torsdags- och fredagskvällen förflöt istället mumsandes hallon med vit choklad och vaniljglass i brist på mysfox. Ja, vad gör man inte? Tröstäta är ändå ganska gott utom för samvetet. Det som dock var väldigt positivt är att vi nu kan tända lamporna på övervåningen och har fått lite el även på loftet. :-)
Såhär såg det ut i torsdags när jag kom till dagis. Gullpluttar!

På lördagen gick faktiskt planerna i lås. Måns fick lek hos grannarna medan jag var med Tove på lekjumpa. Sedan åt vi lunch och så fick de sova på väg ut till bror. Sen blev det fika, leka och kratta löv för hela slanten. Morfar kom också lagom till middagen och vi kom hem ganska sent.
Måns äter gröt
Tove fikar

Söndagen blev utan kompisbesök till mig. Jag och barnen började dagen med att städa huset för alla eventualiteter. Tove plockade själv undan i sitt rum och i lekrummet och ville också dammsuga sitt rum själv. Sånt applåderas glatt av mamman. Sen kom grannen I kom över och hon och Tove lekte och hade jättekul hela förmiddagen. Måns fick också vara med på ett hörn ibland. Så småningom var det dags att sova och då fick jag veta att Daniel var i Munchen och skulle komma hem till middagen.
Städhjälp

Vi bestämde att eftermiddagens aktivitet fick bli att hämta pappa på Arlanda. Det tyckte förstås barnen var roligt och några timmar senare togs pappan emot av de små glada barnen. Trekvartsbyxor verkade aningen kallt tyckte jag. Barnen fick varsin mjukisdromedar som köpts i världens högsta byggnad. Båda barnen sov med sina dromedarer i natt. Pluttarna.
På väg till bilen för att hämta hem pappa!

Nu är allt som vanligt igen. Daniel ligger i sin säng (istället för att Tove ligger där när man vaknar) och plötsligt var det måndag och vardag. Helgen som kommer är det mammans tur. Då ska jag utomlands. Fast Åland är ändå inte riktigt samma sak...

Inga kommentarer: