tisdag 29 november 2011

En dag i goda vänners lag!

I helgen var det dags för den efterlängtade födelsedagspresenten! På midsommarafton då jag fyllde år fick jag en behandling på Centralbadet av våra vänner E&M och B&D. I presenten ingick även sällskap av två vänninor. Trevligt! Vi bokade in denna lördag för länge länge sen då det var den dag vi kunde alla tre. Eller alla sex. För snart smiddes det fler planer för dagen. Medan vi tjejer var på stan skulle grabbarna ses för ölprovning, guitar hero och så småningom en gemensam middag för oss allihop.

Jag, E & B sågs mitt på dagen på Centralbadet och fick våra behandlingar samtidigt klockan ett. Jag hade valt idrottsmassage. Det verkade göra mest nytta och aj vad det var skönt (och är fortfarande...!) Rygg, skuldror och axlar fick sig en ordentlig genomkörare och den där halvtimmen gick otroligt fort. Vi lullade ut från olika behandlingsrum och samlade oss ett tag i Centralbadets värme drickandes vatten innan vi var redo att ta oss ut i vimlet.

Vi hittade ett jättebra lunchplejs där man även kunde sitta nere i källaren. Där var det lugnt och skönt och vi åt varsin stor sallad och pratade och pratade och pratade. Efter att ha avhandlat diverse ämnen var det dags för fika och vi bytte ut dukningen på bordet mot fika av olika slag. Sedan avhandlades nya ämnen i rask takt tills vi började fundera på när vi var välkomna hem. Killarna skulle ju tillaga en trerätters meny åt oss så vi hade verkligen nåt att se fram emot.

Vi tog oss hemåt och i soffan satt våra tre älsklingar och smakade av öl. En del av maten var förberedd och resten skulle tillredas när det var dags. Vi fick något i våra glas och sedan fick vi tjejer snart ta över soffan då våra kockar drog sig mot köket. Förättssallad. Helstek oxfile med italiensk potatiskaka, smörstekta skogschampinjoner, krämig savoykål och rödvinssås. Vaniljpannacotta med hallon. Allt detta goda bjöds vi på och åt tills vi höll på att spricka.
Tre kockar i samråd
(För att få vara med var man tvungen att ha fyrkantiga bågar och så fick man inte ha nåt hår för då behöver man ingen kockmössa..!)

Daniel firade dagen med att slå en ofrivillig volt i vardagsrummet. Han undrar fortfarande hur det gick till. Min slutsats är att man ska undvika breakdanceövningar efter ölprovning. Eller överhuvudtaget kanske.

Alla dagens trevligheter och all mat gjorde att det snart var dags att rulla hem åt olika håll. Daniel och jag åkte taxi mot metropolen och B&D verkar ha tagit sig hem utan missöden denna gång.

Tack allihop för en fenomenalt trevlig dag! Vi säger alltid att "Det här borde vi göra snart igen!" och så blir det inte så. Så den här gången vill jag som omväxling säga att "Det här borde vi göra snart igen!" och så hoppas jag att det blir så!!! :-)

1 kommentar:

Nina sa...

Men så trevligt!! Lät som en underbar dag! Kram kram