tisdag 22 november 2011

Körhelg på Åland II

I helgen var jag återigen med kören på Åland. Det var en väldigt musikalisk resa med många känslor. Eftersom vi inte på förhand visste något om framtiden efter februari så har energin i kören varit lite på lågvarv. Senaste övningen märkte jag ändå en plötslig skillnad och det kändes som att vi var på väg upp igen. Nu när vi sågs fick vi både tillfälle att musicera ihop som vi gör när vi är som allra bäst och möjlighet att ventilera alla tankar och känslor.

Även fast inga beslut togs om framtiden känns det nu positivt och med en tro på en framtid. Just nu vet vi att vi har tre konserter innan sommaren och så får vi se vad som händer sen. Nu känns det också så pass säkert att det plötsligt är hög tid att börja fylla ut stämmorna igen, då vi haft några bortfall under hösten. Ni som vill gå på konsert kan boka in nyårsdagen och 12 februari så länge. Sedan blir det en försommarkonsert som ännu inte har något bestämt datum.

Vi repeterade en del på vårt aktuella material och fick även lite musikteori inom ämnet klang, med tonande exempel. Andra dagen fick vi jobba med improvisation och fick bland annat en häftig upplevelse där några fick sitta och blunda och resten röra sig runt dem och tona deras namn. När man själv fick sitta var upplevelsen både som en skön uppmärksamhet och lite otäckt krypande. Hos mig väcktes känslan av älvor och andra väsen som lockar i skogen. Mäktigt!

Stället där vi var på var ännu bättre nu än sist vad gäller maten. Riktigt bra middag på kvällen och även fukosten var snäppet bättre. Det var inte beställt någon efterrätt denna gång heller men nu var jag förberedd och hade med mig tryfflar från båten till samtligas kaffetår. Det var uppskattat.

Efter middagen samlades vi i en av stugorna och jammet var snart i full gång. Förvånandsvärt snabbt övergick det finstämda till fullt ös och alla släppte verkligen loss. Man kan sammanfatta det som att sällan har så många musikaliska människor låtit så illa tillsammans under så lång tid. Hahaha. Jag filmade och spelade in en del ljudklipp under kvällen som minnesvärda(?) bevis på detta.

Min känsla när vi åkte hem var att den gemensamma känslan av samhörighet och en vilja att fortsätta sjunga tillsammans stärktes ordentligt under helgen och även de som varit mest skeptiska till körens överlevnad fick lov att tänka om. Vi har för trevligt och det låter för bra helt enkelt och vi har allt att vinna på en fortsättning! :-)
Åland i november

1 kommentar:

Birger Björnerstedt sa...

Vilken vacker bild och vad trevligt att läsa om den här musikaliska resan. Gläds att ni fortsätter.

Far