torsdag 30 juni 2011

Casanovas i Barva

Det brukar kunna bli ett besök i Barva per sommar och nu var det dags. En liten lagom roadtrip som av någon konstig anledning tog betydligt längre tid en den borde och vi var sent om sider där. När vi kom fram var det betydligt mindre folk än väntat med tanke på band och väder men det fanns konkurrerande danser på olika håll och åtminstone stockholmarna föredrog tydligtvis att trängas.

Vi som istället ville ha danskvalitet sågs i Barva. Där fanns det gott om plats och hyfsat jämna par. Eftersom det vanliga utbudet helt uteblev denna kväll blev det till att bjuda upp nya samt sällandansade kavaljerer. Det är alltid både nyttigt och betydligt roligare än man kanske tror när man slåss med de andra honorna om alfahannarna de vanliga danskvällarna.

Jag hade en riktigt rolig kväll med ett antal nya bekanskaper och det fanns ju gott om plats att sväva runt i roliger dans, både bugg och fox. Casanovas hade en bra spelning och riktigt bra ös och sväng i de snabba låtarna. Det blir svettigt att dansa när det finns plats för då kan man göra allt lite större och använda kroppen betydligt mer än när det bara gäller att ta sig fram.

Helt myggfritt fika i gräset med kaffe, bulle och jordgubbar. Somrigt som bara den. Sen var det bara att ösa på igen. Hela kvällen dansade jag och snart var det dags att packa in sig bilen igen. Det var fortfarande så varmt ute att linne och minishorts inte var för kallt. Är det inte märkligt att det är så i juni? Hemresan kändes betydligt kortare än ditresan och det var ju för att den faktiskt var det denna gång! :-)

Inga kommentarer: