måndag 27 juni 2011

En glad Midsommar & Födelsedag

Dagarna flög iväg och det blev snart Midsommar. Hela dagen innan vräkte regnet ner. Jag var i valet och kvalet hela dagen om jag skulle åka och dansa men med tanke på vädret och att bror kom till middag stannade jag hemma.

Även fast jag förberedde lite dagen innan tog det förvånansvärt mycket tid att fixa allt klart innan gästerna skulle komma. Vädret var lite lurigt men med en halvtimma kvar bestämde vi att det inte skulle bli nåt regn och vi dukade ute.
Spelmän på Midsommar är väl en självklarhet?
Måns hjälper till med Midsommarstången...... och även morfar kläs i Midsommargrönt
"Av rika löv är grenen full..."
D&B Midsommrigt inramade

Gästerna droppade in från olika håll och snart var vi igång. Det blev en riktigt härligt Midsommrig dag med allt som hör till. Stång, dans, nya och gamla lekar och inte minst mat och dryck. Menyn såg lite annorlunda ut än vanligt med förrättsbakelse med rökt lax, sedvanliga grillspett och när vi till slut dragit oss in i uterummet och barnen sov blev det hallonpanacottapaj med jordgubbar och aprikoser. Smask!
Förrätt med rökt lax
Efterrätt utan rökt lax

Alla lät sig väl smaka och gjorde sitt bästa på lekfronten. Själv kan jag stoltsera med 91 överlägsna rockringshopp på en minut! Haha! Sen var jag mer än slut.
Bror och far kämpar bra med ringarna. Elin räknar varv.

Jag tror alla var jättenöjda med dagen och kvällen. Värdinnan var i alla fall väldigt nöjd och glad och trött när vi bröt upp. Det var ju dessutom ett sånt år när Midsommar sammanföll med min födelsedag så jag blev firad både med presenter och sång. Ser fram emot att utnyttja mitt presentkort där även umgänge med väninnor ingick. :-)
Jag fick naturligtvis hjälp med paketen...

Inga kommentarer: